Cirkusz

2024.07.02. 11:16

Bokodi siker a Fővárosi Nagycirkuszban tartott Győztesek Gáláján +videó

Különleges cirkuszi műsort rendeztek a Hungarian Circus Talent Festival keretein belül a Fővárosi Nagycirkuszban. A június 30-i vasárnapi Gálán a bokodi SCH Team is megmutathatta kivételes képességeit, sőt az egyik kategória fődíját is elnyerte!

Kemma.hu

Különleges cirkuszi gálaműsort láthatott a Hungarian Circus Talent Festival keretein belül június 30-án, vasárnap a Fővárosi Nagycirkusz közönsége. A verseny jelentkezői között volt egy bokodi formáció is. A nem professzionális kategóriában érdekelt SCH Team elhódította a Grand Prix-kategória fődíját, továbbá egy bronzéremmel és egy különdíjjal lettek gazdagabbak. A show keretein belül mintegy 140 ifjú tehetség mutathatta meg kivételes cirkuszi képességeit.

A bokodi SCH Team formáció elnyerte a GP-kategória fődíját a cirkusz magyarországi főhadiszállásán
A bokodi SCH Team formáció elnyerte a GP-kategória fődíját a cirkusz magyarországi főhadiszállásán
Forrás: SCH Team

A fesztiválra az ország minden városából jelentkeztek tehetségek, hogy bizonyítsák, köztük vannak a jövő cirkuszcsillagai. A verseny érmesei, tehát első, második, valamint harmadik helyezettjei lehetőséget kaptak arra, hogy hét közös produkcióval léphettek fel a Fővárosi Nagycirkuszban

A jelentkezők közül összesen 24 önálló (11 professzionális, valamint 13 még nem professzionális) produkciót jelölt a zsűri a június 30-ai Manézs Győztesek Gálája műsor programjába.

A bokodi cirkuszi sikernek a térség országgyűlési képviselője, Czunyiné dr. Bertalan Judit (Fidesz-KDNP) is gratulált.

Nagynevű ítészek döntöttek a cirkuszi díjazottakról

A Győztesek Gálájának fellépőit rangos szakmai zsűri értékelte, melynek tagja Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója, Jászai Mari-díjas rendező, korábbi kultúráért felelős államtitkár, a Hungarian Circus Talent Festival elnöke; Bán Teodóra, a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének elnöke, Hevesi Sándor-díjas táncművész, koreográfus, igazgató és producer; Kubik Anna Kossuth-díjas színművész; Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszszakmai igazgatója, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett artistaművész; Romhányi Áron eMeRTon-, Fonogram- és Artisjus-díjas zeneszerző, producer; Madaras Ádám kilencszeres világ- és Európa-bajnok magyar öttusázó, párbajtőrvívó, edző; Zsoldos Péter, a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület elnöke, a magyar sport utánpótlás vezetője; Fitos Dezső, a Fitos Dezső Társulat Harangozó Gyula-díjas táncosa, koreográfusa, művészeti vezetője, valamint Kocsis Enikő a társulat rendezője. A gála rendezője, egyben műsorvezetője Kovács Gábor Dénes, az Artista és Előadó-művészeti Akadémia főigazgatója, míg a műsor háziasszonya Mihályi Réka énekesnő volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában