Bakonyalja figyelem!

2024.07.11. 12:45

Beiskolázási támogatás igényelhető az alábbi településeken

A tankönyvek, iskolaszerek hátizsákok megvásárlása nem olcsó mulatság. Szerencsén több településen van lehetőség a beiskolázási támogatás igénylésére.

Kemma.hu

Az iskolakezdés nem egy plusz kiadást tartogat a családok számára. Bakonyalján több településen van lehetőség beiskolázási támogatás igénylésére. Mutatjuk hol és milyen feltételek alapján jelentkezhetnek a lakosok.

Bakonyaljáról összegyüjtöttünk olyan településeket ahol ígényelhető beiskolázási támogatás.
Bakonyaljáról összegyüjtöttünk olyan településeket ahol ígényelhető beiskolázási támogatás.
Forrás:  Shutterstock

Beiskolázási támogatás igényelhető az alábbi településeken:

Bakonysárkányon óvodás és általános iskolás korú diákok esetében jogosultak a támogatásra. Az önkormányzat által kibocsátott formanyomtatvány kitöltése, tanulójogviszony igazolása és jövedelem igazolás bemutatása szükséges hozzá. A kérelem leadásának határideje szeptember 30. Az igényléshez a családban az egy főre jutó jövedelem mértéke nem haladhatja meg a 288.000 forintot.

Bakonybánk település esetében szintúgy beiskolázási támogatásra van lehetőség. Itt is az Az önkormányzat által kibocsátott formanyomtatvány kitöltése, iskolalátogatási igazolás és a jövedelem igazolás bemutatása mellett számla ellenében tudják a támogatást igényelni. Tehát akkor pályázható a támogatás, ha valaki tudja milyen iskolaszer megvásárlásához lenne szüksége támogatásra, azt megveszi, majd az önkormányzat ez alapján megtéríti azt. Az általános iskolás gyermekek esetében ez egyszeri 13.000 forintos, a középiskolások esetében egyszeri 15.000 forintos a felsőoktatásban résztvevő diákok esetében pedig egyszeri 18.000 forintos támogatásra van lehetősé.

Ászáron az általános és középiskolás gyerekek esetében pályázható meg a támogatás. Az önkormányzat által kibocsátott formanyomtatvány kitöltése, tanulójogviszony igazolása és jövedelem igazolás bemutatása mellett egyszeri 10.000 forintos támogatás igényelhető.

Szociális támogatás is igényelhető

Császáron a bölcsödéstől az egyetemi korosztályig van lehetőség a beiskolázási támogatás igénylésére. Ebben az esetben is az önkormányzat által kibocsátott formanyomtatvány kitöltése, tanulójogviszony igazolása és jövedelem igazolás bemutatása szükséges a pályázáshoz. Az egy főre jutó jövedelem mértéke nem haladhatja meg a 171.000 forintot. A kisgyermek korosztály esetében egyszeri 10.000 forint általános iskolától kezdve pedig egyszeri 15.000 forintos támogatásra van lehetőség

Súron a szociális támogatási alap keretein belül van lehetőség a beiskolázási költségekre támogatást kérni. Ebben az esetben szintén jövedelem igazolás és tanulói jogviszony igazolása mellett rendkívüli segélyként igényelhető támogatás az iskolakezdés okozta kiadásokra. A szociális alapú segélytámogatás a bölcsödésektől az egyetemi korosztályig igényelhető. Ez a rendszer abban tér el, hogy mivel nem külön beiskolázási támogatásról van szó a szociális alapú támogatást az arra rászorulók igényelhetik.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában