TOP5

2024.07.07. 06:50

Bakancslistás helyek Bakonyalján

Mutatjuk a Bakonyalja legszebb helyeit. Top5 bakancslistás hely a Bakony környékén.

Kemma.hu

A Bakonyalja Magyarország egyik rejtett gyöngyszeme, tele lenyűgöző tájakkal és különleges látnivalókkal. Ha még nem jártál ezen a vidéken, itt az ideje, hogy felkerüljön a bakancslistádra! Bemutatjuk a TOP5 bakancslistás helyet, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni.

Bakancslistás helyek a Bakonyalján
Bakancslistás helyek a Bakonyalján
Forrás: AFP/SUTTER/HorizonFeatures/Leemage

 

Ászári mini skanzen 

Bakancslistás élmény: Ászári Mini Skanzen
Bakancslistás élmény: Ászári Mini Skanzen 
Forrás: Ászár község hivatalos oldala/Facebook

22 épület kicsinyített másával mutatja be a Dunántúl népi építészetét. Minden házacska egy adott időszakot és egy adott építészeti stílust örökít meg.A skanzenben csaknem 1500 négyzetméteres zöld területen lakóházak mellett szélmalom, kovácsműhely, templom kicsinyített mása kapott helyet.

Henryx Western City 

Henryx Western City

A következő a sorban egy igazán családbarát hely a Császári Henryx Western City. A Wetern City egy egyedülálló western város Magyarországon, melynek célja, hogy mindenki megismerje, milyen az élet a western világban.

 

Hegedüs Pál Helytörténeti Gyűjtemény

Hegedüs Pál Helytörténeti Gyűjtemény

A festői környezetben elhelyezkedő egykori Ménesparancsnokság épületében található kiállítás a régészeti leletektől a középkori okleveleken és más írott forrásokon keresztül tárja a látogatók elé Kisbér történetét.

Az Etei Tájház

Az Etei Tájház

A bakonylábánál elterülő kis faluban Etén is érdemes megfordulni. A falu Tájháza 2010 óta fogadja a néprajz szerelmeseit.

Jászai Mari szülőháza

Jászai Mari szülőház

 Ászár híres szülötte,a Nemzeti Színház örökös tagja, akire a szülőházában berendezett emlékmúzeummal és a díszparkban található szobrával emlékeznek az itt élők.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában