Kemma.hu videó

2024.06.29. 15:40

A vizet is meghódították az idei Víz, Zene, Virág Fesztiválon +fotók, videó

Újra a vízi sportok szerelmesei vették birtokba az Öreg-tavat. A Víz, Zene, Virág Fesztivál szombat reggel sárkányhajó versennyel és tóátúszással folytatódott.

Goletz-DeáK Viktória

Dobok ütemes hangját verte vissza az Öreg-tó vize szombat reggel. Összesen 24 sárkányhajó vette birtokba a vizet a Víz, Zene, Virág XIX. Amatőr Sárkányhajó Versenyen. Majd az úszók álltak starthoz az Új Kajakháznál, hogy körbeússzák a tavat.

Sárkányhajó versennyel folytatódott szombat reggel a Víz Zene Virág Fesztivál Tatán
Sárkányhajó versennyel folytatódott szombat reggel a Víz Zene Virág Fesztivál Tatán
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A sárkányhajóversenyt a Tatai Sárkányhajó és Természetjáró Közhasznú Egyesület szervezte idén is. 

Újra vízi sportok a Víz, Zene, Virág Fesztiválon

Munczer Gábor, az egyesület elnöke a Kemma.hu kérdésére elmondta, nagyon örülnek neki, hogy az utóbbi két évben újra a Víz, Zene, Virág Fesztivál támogatásával tudják megrendezni az eseményt, ahova idén is az ország számos pontjáról érkeznek a sárkányhajók.

– Összesen 24 csapat szállt vízre 10-es és 20-as sárkányhajókban. A versenyzők 200, illetve kétezer méteres távok közül választhattak. Mindegyik csapatnak háromszor kell a rajthoz állnia, hogy mindhárom pályán megtegye a távot. Az eredmények összesítése adja meg a rangsort – magyarázta a szervező, aki hozzátette, hogy Mosonmagyaróvárról, Budapestről, Pécsről, Győrből, Tatabányáról és Százhalombattáról is érkeztek csapatok. Volt céges hajó, amely először indult versenyen, de általános iskolások is neveztek, akik már rutinos hajósként szálltak vízre. 

A sárkányhajók rajtja után már elkezdtek gyülekezni az úszók az Új Kajakház előtt felállított rajtnál. Ők a 3500 méteres távra neveztek be. A mezőnyt a tatabányai Európa-bajnok úszó, Jackl Vivien és Tata polgármestere, Michl József indította el. A versenyzők a bójákkal kijelölt útvonalat követve úszták körbe az Öreg-tavat. 

Róth Balázs, a VI. Tatai Tóátúszás szervezője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a délelőtti 3500, illetve a délutáni 1500 méteres távra csaknem 200 úszó nevezett be. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában