Megmérettetés

2024.06.12. 19:40

Óriási siker: harmadik lett a Pilisi Parkerdő erdésze az országos versenyen

Erdőkár becslés, rönk számbavétel, állományleírás is szerepelt az erdészek feladatai között. Remekelt az országos versenyen a Pilisi Parkerdő Zrt. erdésze.

Kemma.hu

2024-ben az EGERERDŐ Zrt. rendezte az Év Erdésze verseny országos döntőjét, Mátrafüred központtal - olvasható a Pilisi Parkerdő Zrt. honlapján. A beszámoló szerint a versenyen az állami erdészeti társaságok legjobb erdészei vettek részt, akik a saját cégüknél rendezett előválogató erdészversenyen már megmutatták szakmai rátermettségüket. A Pilisi Parkerdőt a megmérettetésen Wieszt András, a Visegrádi Erdészet kerületvezetője képviselte, aki fiatal kora és a rendkívül jól felkészült versenytársak ellenére végül a 3. helyig küzdötte fel magát.

Erdőkár becslés, rönk számbavétel, állományleírás is szerepelt az erdészek feladatai között. Remekelt az országos versenyen a Pilisi Parkerdő Zrt. erdésze.
Wieszt András (jobbra) országos harmadik helyezést ért el a versenyen.
Forrás: Egererdő Zrt./Pilisi Parkerdő Zrt.

A 20 fő versenyzőnek a mindennapi munkához kötődő feladatokat kellett megoldania: Erdőfelújítás leírása, állományleírás, famagasság- és fatérfogatbecslés, gyérítés jelölés, készletgondozó fahasználat, erdőkár becslés, választékolás, rönk számbavétel, sarang számbavétel, távolságbecslés és trófeaminősítés terepi számok vártak a versenyzőkre.

A versenyszámok szakmai elnevezései és sokfélesége jól mutatja, hogy az erdészeknek milyen komplex, sokrétű szakmai feladatot kell ellátni az erdőkezelés során, hogy az erdők fenntartásával a jövőt szolgálják.

A verseny első napja kiegészült id. Rakonczay Zoltán erdőmérnök és természetvédelmi szakember, a magyarországi természetvédelmi hivatal alapító elnöke tiszteletére rendezett faültetéssel.

Az Év Erdésze verseny összesített pontszámai alapján 3. helyezést ért el Wieszt András kerületvezető erdész, a Pilisi Parkerdő Zrt. képviseletében. Második helyen végzett Donkó Ferenc a NEFAG Zrt.-től, míg a 2024-es ÉV ERDÉSZE verseny győztese Nagy Lajos, a Nyírerdő Zrt. szakembere, a mátrafüredi Alma Mater egykori diákja lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában