Balesetveszély

2024.06.19. 18:12

Részben elhárult a veszély, újra fogad látogatókat a vármúzeum

Szerda 10 órától újra fogad látogatókat a népszerű esztergomi intézmény, miután a veszélyelhárítás első ütemét elvégezték. Az MNM Esztergomi Vármúzeuma szeretettel várja az érdeklődőket.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, egy lehullott betondarab miatt döntött úgy a vármúzeum vezetősége, hogy az érdeklődők biztonsága érdekében átmenetileg nem fogad látogatókat az intézmény. A vármúzeum a közösségi oldalán aztán újabb információkkal jelentkezett. Statikus vizsgálta meg a vár bejárata feletti faltetőt, a vizsgálat után pedig kiderült, hogy a veszélyelhárítást három ütemben tudják megoldani.

Szerda 10 órától újra fogad látogatókat a népszerű esztergomi intézmény, miután a veszélyelhárítás első ütemét elvégezték. Az MNM Esztergomi Vármúzeuma szeretettel várja az érdeklődőket.
Megtörtént a veszélyelhárítás első üteme a vármúzeumban.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Volt egy rövid szakasz még, ahol a faltető széle a peremnél megrepedt, ezt szerdán reggel távolították el, ezután már be is engedték a látogatókat. A tájékoztatás szerint a veszélyelhárítás második ütemében a faltető kapu fölötti szakaszának a peremét a bejárat teljes szélességében le fogják vágni.

A vármúzeum közölte: erre a munkafázisra azért van szükség, mert az építéskor azon a szakaszon nem fedlappal zárták a faltetőt, hanem téglából alakítottak ki egy zárást, amit némi betonnal kentek be. Bár ott még nincsenek repedések, pár éven belül hasonló állapotban lenne, mint a most letört a darab. Végül pedig a faltető téglából kialakított fedését le fogják majd cserélni egy tartósabb szerkezetre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában