Választás 2024

2024.06.12. 11:31

Nyolcadszor szerzett mandátumot Popovics György

A vármegyei közgyűlésekben a Fidesz-KDNP szerezte meg a legtöbb mandátumot. Vasárnap eldőlt a közgyűlés összetétele is a választáson.

Kemma.hu

Vasárnap dőlt el a vármegyei közgyűlés összetétele is. A Fidesz-KDNP közös listája győzelmet aratott a választáson, megszerezte az abszolút többséget.

A vármegyei közgyűlés összetétele is eldőlt a választáson
A vármegyei közgyűlés összetétele is eldőlt a választáson
Fotó: Forgács József

– Nagyon köszönöm mindenkinek, aki a kampányban részt vett, és azoknak is, akik támogatták a Fidesz-KDNP-t szavazatukkal – kezdte Popovics György, a vármegyei regnáló „új” elnöke, aki hozzátette:

– Az abszolút többség lehetőséget ad arra, hogy az eddig legfontosabb területfejlesztési feladatainkat, illetve az önként vállalt kulturális feladatainkat tovább folytassuk. 

Szeptember 30-ig a jelenleg mandátummal bíró képviselők vesznek részt a vármegyei közgyűlés munkájában.

– Októberben megtörténik az új közgyűlés alakuló ülése, és onnantól kezdve nagyon remélem, hogy folyamatosan tudjuk továbbvinni azokat az ügyeket, amelyeket megkezdtünk. Számunkra a legfontosabb a TOP Plusz pályázatainak a menedzselése. Egyrészt nagyon sok pályázat már a megvalósítás szakaszába lépett, másrészt várhatóan újabb pályázatok fognak érkezni, amelyeket a vármegyénk települései és civil szervezetei, egyházai tudnak megpályázni – emelte ki.

Így alakult a választás

Októbertől változik a vármegyei közgyűlés összetétele. A tizenöt képviselőből nyolcan a Fidesz-KDNP képviselői, ám a többi helyre más szervezetek érkeznek majd, mint ez idáig, hiszen eddig egy közös listán voltak.

– Tisztelettel gratulálok mindenkinek, aki az új vármegyei közgyűlésben mandátumot szerzett – hangsúlyozta Popovics György.

– Több párt szerzett mandátumot, és az új vármegyei közgyűlés az természetesen, miután a tagjai leteszik az esküt, elkezdik a munkát, és a megfelelő önkormányzati hivatal által kidolgozott előterjesztések mentén fogják a munkájukat végezni.

A vármegyei közgyűlés számára természetesen a városok mellett továbbra is fontosak a kisebb települések.

– Ha megnézzük a közgyűlési tagjainknak az összetételét, akkor láthatjuk, hogy van megyei jogú városból, nagyobb városból, nagyközségből és kitelepülésről is. Nagyon fontos ez az összetétel, hiszen ez jelképezi azt, hogy az egész vármegye területén lévő települések érdekeit próbáljuk a lehető legjobban képviselni, és ezeknek a képviselőknek a tudása, az megfelelő véleményünk szerint ehhez, ugyanis nagyon sokan voltak korábban képviselők vagy most polgármesterek. Ezen személyek garanciát jelenthetnek arra, hogy a felmerülő kérdésekben a megfelelő döntést tudjuk hozni.

Popovics György 2010 óta vezeti a vármegyei közgyűlést, így nem is kérdés, hogy nála

Komárom-Esztergom vármegye az első

Június 13., csütörtök 16 óráig érkezhet jogorvoslati kérelem, mielőtt jogerőre emelkednek a döntések.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában