Választás

2024.06.13. 09:48

Újraszámolják a szavazatokat Tatán

Tatán igen szoros eredmény született a vasárnap. Az önkormányzati választáson az egyik egyéni körzetben csupán 2, míg a polgármesterjelöltek között 97 szavazat döntött. Most újraszámolják a szavazatokat.

Kemma.hu

Csütörtökön 16 óráig van lehetősége Tatán a jelölő szervezeteknek, hogy benyújtsák kérelmüket a szavazatok újraszámolására. Tatán ezt a Fidesz-KDNP 8.-as körzetének jelöltje meg is tette. 

Tatán igen szoros eredmény született a vasárnap. Az önkormányzati választáson az egyik egyéni körzetben csupán 2, míg a polgármesterjelöltek között 98szavazat döntött. Most újraszámolják a szavazatokat.
Dr. Varga András a 8-as körzet jelenlegi képviselője 2 szavazattal maradt le a FÜGE jelöltjétől. Most újraszámolják a voksokat
Fotó: tata.hu

Az Újhegy-Agostyán városrész Fidesz-KDNP jelöltje, Varga András csupán 2 vokssal maradt le Bányai Tihamér, a FÜGE jelöltje mögött. Bár már az elején újraszámolásról suttogtak a tataiak, biztosat csak most tudtunk meg. 

Újraszámolják a teljes körzet voksait

Dr. Horváth József, Tata jegyzője, a Helyi Választási Iroda vezetője a Kemma.hu kérdésére megerősítette, hogy a 8-as körzetben újraszámolják a szavazatokat. Erre hat napja van a Területi Választási Bizottságnak, vagyis Tatabányán fognak dönteni az eredményről, amely a bíróságon még fellebbezhető.

Dr. Varga András a 8.-as körzet jelenlegi képviselője a kemma.hu kérdésére szintén megerősítette a hírt. Elmondta, hogy a választókerületben három szavazókörzet volt, ahol kettőben ő kapta a többségi szavazatot és egy körzetben a FÜGgetlenek Együtt FÜGE Tata képviselője. Hozzátette, hogy olyan kevés a két eredmény között a különbség, hogy szeretné biztosan tudni, hogy jók az eredmények.

– Úgy gondolom, hogy a kettő szavazatkülönbség olyan alacsony, hogy megérdemeljük mindannyian, a választópolgárok is és mi is, hogy biztosak legyünk az eredményben – mondta a képviselő, aki azt is elárulta, hogy mire hivatkozva kérik a szavazatok újraszámolását. 

– Két szavazóköri delegáltunk is jelezte írásban is, hogy bizonytalan abban a kérdésben, hogy az érvénytelen szavazatok tekintetében a bizottság egészen biztos, hogy pontosan járt el. Hogy biztosra menjünk újra kértük a szavazatok megszámolását. Úgy gondolom, hogy ha már előveszik a szavazólapokat, akkor az egész választókörzetben újra számolják az összes szavazatot, nem csak az érvényteleneket – árulta el Varga András, aki kiemelte, hogy nagyon köszöni mindenkinek a munkáját. 

– Nem vonjuk kétségbe egyik delegált tag áldozatos és hatalmas munkáját sem. Egyszerűen csak egészen biztosak szeretnénk lenni az eredményben. Természetesen az újraszámolás eredményét el fogom fogadni. Ha marad az ellenfelem előnye teljes mértékében elfogadom – tette hozzá a képviselő, aki gratulált ellenfelének az eddig elért eredményért, ha pedig az újraszámolás alapján is az övé a több szavazat, akkor a győzelemért is.  

Cikkünk megjelenéséig a polgármesterjelöltekre leadott szavazatok újraszámolására még nem nyújtottak be kérelmet. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában