Választás

2024.06.13. 16:15

Michl-Kvittung: jöhet a szavazatok újraszámolása?

Izgalmakban nincs hiány Tatán. A délután 16 órai határidő lejárta előtt a FÜGE is újraszámolást kért a vasárnapi választás eredményeivel kapcsolatosan.

Goletz-DeáK Viktória

Zajlanak az események Tatán. Reggel még arról számolt be a Kemma.hu elsőnek, hogy dr. Varga András, a tatai 8-as körzet jelenlegi képviselője benyújtotta a kérelmét a szavazatok újraszámolásáról. Most a FÜGgetlenek Együtt FÜGE Tata polgármesterjelöltje tájékoztatta portálunkat a döntéséről. 

Izgalmakban nincs hiány Tatán. A délután 16 órai határidő lejárta előtt a FÜGE is újraszámolást kér a vasárnapi választás eredményeivel kapcsolatosan.
Kvittung Dániel csupán 97 darab vokssal kapott kevesebbet a regnáló polgármester szavazatainál. Most újraszámolásért fellebbezett. 
Fotó: Beküldött

Kvittung Dániel csupán 97 darab vokssal kapott kevesebbet a vasárnapi választáson a regnáló polgármester, Michl József szavazatánál. 

A Füge is újraszámolást kért

A Füge polgármesterjelöltje, Kvittung Dániel kérdésünkre elmondta, hogy eddig gondolkodtak azon, hogy benyújtsák-e fellebbezésüket, egy - nem a szavazatszámláló bizottságok tagjait érintő - nyilvánvaló szabálytalanság miatt. Végül dr. Varga András reggeli bejelentése után döntöttek a kérelmük beadásáról. A polgármesterjelölt a Kemma.hu-nak elárulta, hogy a több oldalból álló beadványuk részletesen tartalmaz olyan a számlálás során feltételezett hibát, jogszabálysértést, ami szerintük a polgármesterjelölti szavazatok számához kapcsolódik.
– Bízunk benne, hogy ennek folyományaként fény derül arra a jelenségre, amit nem tudtak sokan megmagyarázni: hogyan jelenthette be Michl József nyertes pozícióját az önkormányzat, ha az az NVI oldalán még nem jelent meg, sőt éppen ellenkező állást mutatott – tette hozzá a Füge jelöltje, aki egyébként egyéni jelöltként a 3.-as körzetben megnyerte a választást. 

Dr. Horváth József, Tata jegyzője, a Helyi Választási Iroda vezetője megerősítette a hírt: valóban újabb fellebbezés érkezettbe a vasárnapi választásokkal kapcsolatosan. 
– A fellebbezést Kvittung Dániel nyújtotta be az őt érintő, polgármesterjelöltekre leadott szavazatok újraszámolásával kapcsolatosan. Ennek értelmében a mai nappal már át is szállítottuk a választáshoz kapcsolódó összes dokumentumot a Területi Választási Bizottsághoz, ahol először arról fognak dönteni, hogy van-e kellően alapos indok a fellebbezésre. Ugyanis az nem indok, hogy kevés a szavazatkülönbség. Meg kell indokolni, hogy milyen jogszabályra hivatkozva nyújtották be a fellebbezést. Ezt természetesen mindkét beadvány esetében vizsgálják – magyarázta a jegyző. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában