Javaslatok

2024.06.25. 06:50

Megéri a 300 milliós szigetelés, még úgy is, ha ősztől elköltözik innen az új városvezetés?

Takács Károly, aki októbertől lesz Oroszlány fideszes polgármestere, módosításokat kért a csütörtöki testületi ülés előterjesztéseiben.

Kemma.hu

Miután Takács Károly döntő többséget szerzett a június 9-i önkormányzati választásokon, októbertől teljes körűen munkába állhat és elfoglalhatja a városvezetői széket Oroszlányban.

Takács Károly
Takács Károly már érdemi javaslatokkal is előállt a jelenlegi városvezetőnek
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A Fidesz-KDNP-s politikussal tegnap délelőtt beszéltünk, azután, hogy átvette megbízólevelét Németh Gábortól, a helyi választási bizottság elnökétől a polgármesteri hivatalban. Mint mondta, hiába a nagy öröm, mégsem dőlhet nyugodtan hátra, hiszen a kampány éppen ott folytatódik, ahol június 9-én abbamaradt.

– Két körzetben is újraszámlálást kértünk. A 4-es választókörzetben szavazategyenlőség alakult ki, ami új választásra jogosít. Ennek időpontját csütörtökön teszi közzé a területi választási bizottság helyi képviselete – árulta el portálunknak Takács Károly, aki szerint nagy eséllyel ősszel lesz, és ezektől a voksoktól függ a testület jövőbeni minőségi munkája.

– Kemény kampány kezdődik a választás előtti hetekben. Nagy a tét, hiszen ezzel a körzettel együtt döntő többségben (7) Fidesz-KDNP-s képviselő lenne a 12 fős testületben – nyilatkozta Takács Károly, aki korábban, 2010 és 2014 közötti polgármesteri ciklusban már vezette Oroszlányt. A régi-új városvezető elmondta, a június 9-i választás óta már voltak észrevételei a testületi ülés előterjesztését illetően.

Takács Károly
Június 24-én átvette polgármesteri megbízólevelét Takács Károly, Oroszlány ősztől hivatalba lévő városvezetője
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

– Hiába kértem, a strandnyitás témájával egyelőre nem foglalkozik a baloldali vezetés, 70 millió forintos többletköltségre hivatkoznak – mondta portálunknak, de kérte a bölcsődei díjak eltörlését is, ami egyelőre süket fülekre talált.

Takács Károly felesleges lépésre hívta fel a figyelmet

A régi-új városvezető elmondta, konkrét kérése is volt már. – Jó lenne, ha az önkormányzat épületének 300 milliós külső szigetelésétől eltekintenének. Tudomásom szerint, őszig tervezi befejezni a jelenlegi városvezetés – mondta a kormánypárti politikus, aki szerint feleslegessé válik a felújítás, mert a hivatal elköltözik a közeljövőben a volt Arany-iskola épületébe. Abba a szolgáltatóházba, aminek projektjét 2011-ben már egyszer elindították. Abba a felújított épületbe, ahová már beköltözött a kormányablak és a munkaügyi központ is.

– Okafogyott szigetelni egy olyan épületet, ahonnan biztosan elköltözik a hivatal és aminek funkciója egyelőre még kérdéses. Opció lehet az is, hogy lebonttatjuk – mutatott rá a kialakult érdekes helyzetre Takács Károly. Végül kiemelte azt is: teljes gázra kell kapcsolni a környei elkerülő projektjében. Ez fontos Környének, az oroszlányi ipari parknak és a környező településeken élőknek is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában