Győztes

2024.06.22. 10:33

Szurkolói himnuszt írt az Európa-bajnokságra a nagyigmándi Gesztenye

Fancsik Gesztenye István nyerte meg Reszkess, Európa! című dalával a TrollFoci és az nb1.hu közös versenyét, amelynek során az Európa-bajnokság szurkolói himnuszát keresték.

Kemma.hu

A nagyigmándi énekes és gitáros, Fancsik Gesztenye István a TrollFoci és az nb1.hu pályázatán vett részt, ahol az idei labdarúgó-Európa-bajnokság főcímdalához, szurkolói himnuszához kerestek tehetséges és lelkes zeneszerzőket, producereket.

Fancsik Gesztenye István szurkolói himnusza a legnépszerűbb
Fancsik Gesztenye István szurkolói himnusza a legnépszerűbb
Fotó: Fancsik Gesztenye István / Forrás: Facebook

„Ha szívetek ügye a magyar válogatott és közötök van a zenéhez, írjatok egy dalt/számot, amit szívesen dúdolnátok, énekelnétek, üvöltenétek. Itt az esély, hogy ti is hozzátegyetek a hazai labdarúgás kultuszához” – szólt a versenykiírás.

A résztvevőket értékes nyeremények is várták. Az első helyezett 1 millió, míg a második 500 ezer forinttal lett gazdagabb, a harmadik helyezett pedig a TrollFoci Sport Pubba nyert belépést negyedmagával, 250 ezer forint értékben. Az nb1.hu végül közzétette, annyi kiváló pályamű érkezett, hogy a zsűri nem tudott dönteni, így öt dal közül a közönség választotta meg a szurkolói himnuszt. Végül Gesztenye 6129 szavazattal megnyerte a voksolást, nem sokkal maradt le mögött Tortuga Ziccer című dala, amely 6022 voksot kapott. A harmadik helyen Respy Együtt dobban a szívünk című dala végzett 3463 szavazattal.

A dalt Gesztenye Youtube-csatornáján is meg lehet hallgatni, amelyre három nap alatt 3600-an klikkeltek. A győzelmet Gesztenye stílusosan ünnepelte, mert pár nappal később ő is ott volt a német-magyar meccsen az Európa-bajnokságon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában