Invázió

2024.06.21. 10:05

Szúnyogok szállták meg Komáromot, az önkormányzat is gyérít

Több komáromi olvasónk panaszkodott arról, hogy a szúnyogok igencsak megkeserítik a napjaikat. Az önkormányzat a következő hetekben külön is végeztet gyérítéseket.

Körtvélyfáy Dina

A zoldkomarom.hu oldalon is olvasható, hogy a Duna áradását követően a meleg időjárás kedvező feltételeket teremtetett a szúnyogok számára Komárom térségében is. Így aztán az elkövetkezendő három hétben a katasztrófavédelem központi gyérítési programja mellett az önkormányzat is végeztet gyérítéseket földi úton, amelyek hetente várhatóak.

A szúnyogok Komáromban is problémát okoznak, melegködös eljárással is gyérítik őket
A szúnyogok Komáromban is problémát okoznak, melegködös eljárással is gyérítik őket
Fotó: Bencsik Ádám / Forrás: Békés Megyei Hírlap

A héten melegködös gyérítést terveztek, főként a Dunához közelebb eső részeket. Jövő hét elején egy nagyobb kiterjedésű területen a katasztrófavédelem szervezésben tartanak földi úton gyérítést a napnyugta utáni órákban. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Kiegészítéseként ajánlott, hogy a lakók szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában