Rövidhír

2024.06.19. 10:49

Sakkozók ültek asztalhoz Dunaalmáson

Immár harmadik éve kerül sor Komárom-Esztergom Vármegye legjobb sakkozónak vetélkedésére a Dunaalmási Öregmalom Sakkör meghívására.

A dunaalmási Öregmalomban 20 sakkozó ült asztalhoz, akik átlagos ÉLŐ pontszáma 2200 pont volt. Közölük hárman 2400 pont feletti ÉLŐ pontszámmal rendelkeztek. A vetélkedést Dunaalmás polgármestere, Makay Tibor és Komárom-Esztergom Vármegye sakkszövetségének elnöke, László Imre nyitották meg.

A verseny főbírója Horváth Csaba nemzetközi FIDE sakk-bíró volt. A rapid sakkverseny 9 fordulóban került kiírásra. Bokros Albert 7 ponttal szerezte meg a győzelmet és kapta a 2024.évi vármegyei bajnoknak járó kupát.

Második helyezett Izsák Gyula 6,5 ponttal, harmadik helyezett Juhász Ágoston szintén 6,5 ponttal fejezte be a versenyt. A versenyen részt vett a junior Szobi Géza is, annak a Szobi Gézának az unokája, aki 2002-ben az első és felejthetetlen tehetségű trénere volt a Dunaalmási Öregmalom Sakk-körnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában