Kemma.hu videó

2024.06.21. 17:18

Háromnapos fesztivál kezdődött Tatán +fotók, videó

Háromnapos fesztivál kezdődött Tatán. Pénteken délután elstartolt a 10. Református Egyházi Napok Dunántúl Fesztivál (REND).

Goletz-DeáK Viktória

Június 21. és 23. között a Református Templomban, a Tatai Református Gimnáziumban valamint a Kossuth-téren és környékén, a Kőkúti Iskolában és a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban közel száz, mindenki számára nyitott és ingyenes program, könnyű és komolyzenei koncertek, kiállítások, előadások, gyerekműsorok, foglalkoztatók várják az érdeklődőket. 

Pénteken délután elstartolt a 10. Református Egyházi Napok Dunántúl Fesztivál (REND)
A református rendezvény péntek délután a Pénzügyőr Zenekar műsorával kezdődött el
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke a REND programfüzet köszöntőjében elmondta, hogy az elmúlt tíz év alatt a rendezvény nemcsak a dunántúli reformátusság, hanem a Kárpát-medencei reformátusság hitbéli és lelki összetartozásának megjelenítésévé bővült. A REND a fesztiválokhoz méltó nyitottsággal vár minden keresztyént és minden érdeklődőt.

– Ez a nyitottság fesztiválunk fontos eleme, és krisztusi lelkületből fakad – a meghívott előadók is láttatják ez a nyitottságot –, mert fő célunk a sokféle megosztottságban hidakat építeni és békességet munkálni, a ránk bízott örömhírt mindenki felé eljuttatni, az egyház hitelességét erősíteni. Jézus Krisztus evangéliuma egyetemes, túllép minden szakadáson – tette hozzá a püspök. – Bízunk abban, hogy minden korosztály és érdeklődő megtapasztalja, hogy mit jelent az élet, és miért jó élni, miként lehetne még jobban és szebben élni – tette hozzá Steinbach József.

Az összes programpontot a 36. zsoltár üzenetei, valamint az ebből következő, „Élni jó!” tematikája alapján hirdették meg. A rendezvény péntek délután a Pénzügyőr Zenekarral kezdődött el, szombat délelőtt a hivatalos megnyitó után a gyerekprogramokkal, beszélgetésekkel, koncerttel várják a közönséget. Vasárnap pedig istentisztelettel indul a nap, majd néptáncbemutatóval és koncertekkel folytatódnak a színes programok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában