Vándorszobor

2024.06.25. 14:32

Rangos elismerés a vármegyei drogellenes munkáért

Üstökös Vándorszoborral jutalmazta a Komárom-Esztergom Vármegyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot (KEF) példamutató szakmai munkájáért Müller Cecília országos tisztifőorvos Budapesten.

Kemma.hu

A rangos elismerést kedden, a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja alkalmából rendezett országos konferencián Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke vette át a jelenlétében akadályozott Romanek Etelka alelnök nevében, aki a „vármegyei KEF szíve-lelke és motorja”.

Utóbbi méltatás a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központban, a konferencia megnyitásaként tartott átadón hangzott el. Az Üstökös Vándorszobrot azon Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok részére adják át, amelyek megalakulása 5 éven belülre datálható, azaz üstökös módjára, innovatív újszerű megoldásokkal robbantak be a szereplők közé. A Komárom-Esztergom Vármegyei KEF dinamizálta a kábítószer elleni küzdelmet, széleskörű társadalmi összefogást valósít meg és mindezt jól is kommunikálja.

A díjat Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke vette át Romanek Etelka alelnök nevében
A díjat Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke vette át Romanek Etelka alelnök nevében
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzati Hivatal

Popovics György köszönőbeszédében háláját fejezte ki az egészségügyi, a szociális és a rendvédelmi szektornak, amely sokszor igen nehéz körülmények között végzi a munkájáat.

Meg kell próbálnunk még jobban javítani a lehetőségeit azoknak, akik ezzel a nemes feladattal foglalkoznak

 – emelte ki, majd méltatta Romanek Etelka alelnök tevékenységét is, aki hajtóereje az önként vállalt drogellenes vármegyei munkának. – Neki köszönhetjük azt, hogy ma itt állhatok és felmutathatom önöknek ezt a vándordíjat – hangsúlyozta az elnök.

A vármegyei KEF megalakulásakor egyik legfőbb céljaként tűzte ki, hogy megyei szinten összehangolja a megelőzés és gyógyítás, a rehabilitáció és a kínálatcsökkentés szervezeteinek és intézményeinek munkáját.

2021-ben közönségtalálkozóval egybekötött szakmai konferencián mutatták be Herendi Gábor Toxikoma című filmjét, amely Szabó Győző életét mutatja be. Nemrégiben pedig olyan programot szerveztek, amelyen általános iskolás fiatalok egy megtörtént eseményeket feldolgozó interaktív színdarabon keresztül döbbenhettek rá, hogy a drogok használata visszafordíthatatlan, drámai eseményeket indíthat el.

Az Üstökös Vándorszobrot a KEF megőrzi, kiállítja, majd a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ részére visszaadja, és a következő szakmai esemény keretében ismételten átadják az arra méltó utódnak. A díjról egy arányos kicsinyített másolat is készült évszámmal ellátva, amely a vármegyeházán marad.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában