Viharkárok

2024.06.27. 09:40

Pusztított vihar a Duna mentén, emberek maradtak otthon nélkül

Mintegy 200 helyszínen, főként Pest, Komárom-Esztergom és Somogy vármegyében volt szükség tűzoltói segítségre az átvonuló vihar miatt - közölte csütörtök reggel a katasztrófavédelem.

Kemma.hu

Mint írták, szerda délutántól Magyarországon átvonuló vihar elsősorban a Dunakanyarban, Komárom környékén, illetve a Balatonnál Fonyód térségében okozott károkat, de Veszprém vármegyében is több helyszínre hívtak tűzoltókat. A zivatarlánc útját kidőlt fák, beázott pincék, megrongált tetők, villámcsapás okozta károk jelölték - tették hozzá.

Leányfalun egy családi ház tetőszerkezetébe csapott villám, kisebb tüzet okozva, Szigetmonostoron a posta pincéjét öntötte el a felgyülemlett csapadékvíz, a Pest vármegyei Vácnál és a Somogy vármegyei Babócsánál a vasúti sínekre dőlt fa - írták.

Az M7-es autópálya 176-os kilométerénél a leállósávra döntött egy fát az erős szél, Komáromban a vihar lakhatatlanná tett egy házat, a benne élő öt embert közösségi szálláson helyezték el - közölte a katasztrófavédelem.

A város is figyelmeztette a lakosokat a szokatlan mennyiségű esőre

Rövid idő alatt rekordmennyiségű csapadék hullott városunkra! A záporszivattyúk maximális teljesítménnyel működnek. Kérjük az autósokat, és a gyalogosokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, mert a hatalmas mennyiségű víz a csatornafedlapokat elmozdíthatja, ami könnyen balesetet okozhat.

– írták, majd hozzátették, hogy a Katasztrófavédelem, az ÉDV Zrt. és az önkormányzat munkatársai több helyszínen is jelen voltak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában