Tanévzáró

2024.06.28. 13:26

Koncertekkel zárult a Peron tanéve

Évzáró koncerttel ünnepelték a tanév végét a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban. A Peron színpadán csaknem 30 produkcióval léptek fel a fiatalok.

Kemma.hu

Hihetetlen, de még csak öt éve nyílt meg Tatán a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ, de már több diákjuk is országosan elismert előadó lett. 

Évzáró koncerttel ünnepelték a tanév végét a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban. A Peron színpadán közel 30 produkcióval léptek fel a fiatalok.
Pap Tibor, a Peron Alapítvány elnöke szerint egyértelműen érzik a mögöttük álló öt év dinamikus fejlődését
Fotó: tata.hu

 

A tata.hu beszámolója szerint az elmúlt tanévben is 120 tehetséges növendékkel foglalkoztak a tanárok, mentorok. 

Peronos sikerek

A 2023/24-es időszak több szempontból is különleges volt a központ számára. Többek között idén februárban, a Peron Music Alapítvány fennállásának 30. évfordulója alkalmából korábban meghirdetett ünnepi programsorozat zárásaként bemutatták az alapítvány történetének három évtizedét bemutató, „30 Év Veled” című könyvet. Emellett három tatai zenekar is bejutott „A Dal 2024” legjobb 40 produkciója közé. 

Az élő televíziós show műsorban idén az Arcidra, a HellóPisti és a Quack is szerepelt. Mindhárom zenekar kötődik a tatai tehetségközponthoz: az Arcidra tagjai a központ növendékei, a Quack és a HellóPisti már több alkalommal is együttműködött az intézménnyel, valamint a Peron Alapítvánnyal. Ráadásul az Arcidra „A Dal 2024” felfedezettjeként ebben az évben Petőfi Zenei Díjas lett az év felfedezettje kategóriában.

Évzáró koncerttel ünnepelték a tanév végét a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban. A Peron színpadán közel 30 produkcióval léptek fel a fiatalok.
Az elmúlt tanévben is 120 tehetséges növendékkel foglalkoztak a tanárok, mentorok
Fotó: tata.hu

Pap Tibor, a Peron Alapítvány elnöke a tanévzáró koncert előtt elmondta, hogy egyértelműen érzik a mögöttük álló öt év dinamikus fejlődését.

– A fejlődés látható a gyerekeken és azon a szakmai munkán is, amit mi odateszünk a tanulás mellé. Azért érdekes az ötödik év, mert azok közül, akik négy évig jártak hozzánk, az érettségi után sokan elmentek, hagyva maguk után egyfajta űrt még úgy is, hogy többen benéznek időnként hozzánk. Természetesen folyamatosan jönnek az új növendékek, de továbblépett az első olyan generáció, amellyel az első négy évben dolgoztunk – magyarázta az elnök, aki szerint a központ hátterében működő mag egy erős, összetartó csapattá érett.

Mindenkinek esélyt adnak

– Mellette vannak a kezdetektől itt dolgozó tanáraink, valamint mindig jönnek újabb és újabb szaktanárok, akik tudják követni azt a fajta módszertant, ami nem a kényszerről, hanem az örömről szól. Fontos, hogy mindig frissen tartsunk mindenkit abban a gondolkodásmódunkban, mely szerint alapvetően nem a kiválóságokat keressük, hanem azt szeretnénk, hogy minél többen tudjanak zenélni, és nem azokat értékeljük kizárólag, akik a legtehetségesebbek, hanem általában mindenkinek az önmagához viszonyított teljesítményét értékeljük – szögezte le hozzá Pap Tibor.

– Az öt év már egy olyan időszak, ami miatt kicsit megveregethetjük a saját vállunkat, hiszen túl vagyunk az indulás nehézségein, egy koronavírus-járványon, energiaár-válságon, és mára stabilan beállt az éves 110-120 körüli diáklétszám, amivel folyamatosan tudunk dolgozni – tette hozzá. 

Évzáró koncerttel ünnepelték a tanév végét a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban. A Peron színpadán közel 30 produkcióval léptek fel a fiatalok.
A Peron színpadán a tanévzárón közel 30 produkcióval léptek fel a fiatalok
Fotó: tata.hu

Az évzáró eseményen Michl József polgármester is részt vett, aki először is gratulált az elmúlt tanév szép eredményeihez.

– A könnyűzenét elsajátítani, művelni, egyáltalán nem könnyű, ezért is volt fantasztikus az a tatai siker, ami „A Dal” című műsorban idén született, és amit az Arcidra külön elért. Szeretettel gratulálok a tanároknak is, akik mindent megtettek azért, hogy a növendékeikből kihozzák a legjobbat – mondta köszöntőjében a polgármester. 

Díjátadó

A koncertek előtt díjakat is átadtak a Peron színpadán, ahol köszöntötték az év hangszereseit, azokat, akik a legtöbbet fejlődtek önmagukhoz képest, valamint az év önkéntesét és az év tanárát is. Az év popzeneszerzője Hadobás Zorka, az év dobosa Gajzágó Anna és Ruzicska Flóra, az év basszusgitárosa  Flór Levente, az év gitárosa Szíjj Barnabás és Tóth Attila, az év elektronikus zenésze Kósa Sándor, az év énekese Diószegi Orsi, Pocsai Anna,  Hartmann Dorka és Hadobás Zorka, az év billentyűse Ábrahám Gréti és Jakab Enikő, az év önkéntese Szíjj Barnabás, az év tanára pedig Körtvélyesi Ákos lett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában