Tetőszigetelés

2024.06.28. 06:50

Utoljára ült össze a régi képviselő-testület Oroszlányban

Június 27-én az önkormányzati választások óta először üléseztek az oroszlányi képviselők. A testületi ülés határozatképes volt, hiszen tizenegyen megjelentek a képviselők közül. Egyedül Babai János hiányzott.

Kemma.hu

Lazók Zoltán, Oroszlány jelenlegi polgármestere elmondta, mik történtek a legutóbbi, május végi képviselő-testületi ülés óta. A képviselők az ülés elején egy perces néma főhajtással megemlékeztek a június 20-án elhunyt Szedlák János egykori önkormányzati képviselőről.

Lazók Zoltán polgármester a csütörtöki képviselő-testületi ülésen
Lazók Zoltán Oroszlány polgármestere a csütörtöki képviselő-testületi ülésen
Fotó: Flajsz Peter

A polgármester javaslatot tett a Brunszvik Teréz Óvoda tetőszigetelési beruházásáról, mellyel kapcsolatban 36,8 millió forintos összegű költségvetési keretet szabott meg. A szükséges anyagi fedezetet az intézmény rossz hő- és tetőszigetelése miatt soron kívüli önkormányzati hittel biztosítaná, melyet a képviselők egyhangúan megszavazták a határozati javaslatot.

A június 9-i önkormányzati választás immár jogerős végeredményéből kifolyólag az oroszlányi testületben októbertől dolgozó képviselők a csütörtök délutáni testületi ülés végén vehették át megbízóleveleiket, melyek a következő öt évre szólnak.

Íme az új oroszlányi testületi képviselő-testület névsora

A Fidesz-KDNP részéről Vargáné Vojnár Katalin, Molnár István, Gerenday Zsuzsanna és Gyuga Mihály József vehette át megbízólevelét. Az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre (OLPK) képviseletében Székely Antal, Kontschán Flórián Jenő és Fehérdi Zsuzsanna kapott megbízást a választópolgároktól. A leendő polgármester, Takács Károly (Fidesz-KDNP) két ciklust követően, 2014 után kapott újra bizalmat az oroszlányi kormánypárti szavazóktól, így októbertől ünnepélyes keretek között veheti majd át a városháza kulcsát. 

Egyetlen hely kiléte azonban még kérdéses, hiszen a négyes számú egyéni választókerületben a júniusi önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki Babai János (OLPK) és Auerné Böröczky Erzsébet (Fidesz-KDNP) között, így abban a körzetben szeptember első felében időközi választást tartanak. Babai János nem vett részt az ülésen.

Kompenzációs listáról Papp Péter Attila (Fidesz-KDNP), Rajnai Gábor (OLPK), Szabó György (Mi Hazánk) foglalhat helyet ősztől az oroszlányi testületben. Nekik dr. File Beáta, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke adta át az öt évre szóló megbízásról szóló dokumentumot és sok sikert kívánt az együttműködéshez a helyi képviselőknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában