Látványosság

2024.06.26. 11:25

Már áll az óriáskerék váza Tatán, mondjuk, mikor lehet felülni rá +fotók

Különleges látvánnyal és attrakcióval készülnek Tatán a pénteken kezdődő háromnapos fesztivál alatt. A Víz, Zene, Virág Fesztiválon idén először óriáskerékről is megcsodálható lesz a város.

Kemma.hu

A régi rendelőintézet előtti parkolót még hétfőn zárták le, hogy biztosítsák a harminc méter magas óriáskerék helyét. A Kemma.hu megtudta, hogy mikortól ülhetnek fel rá az érdeklődők és meddig fog üzemelni a látványosság a Víz, Zene, Virág (VZV) fesztivál ideje alatt. 

Különleges látvánnyal és attrakcióval készülnek Tatán a pénteken kezdődő három napos fesztivál alatt. A Víz Zene Virág fesztiválon idén először óriáskerékről is megcsodálható lesz a város.
Az óriáskerék már épül a régi rendelőintézet parkolójában. Várhatóan péntek déltől lehet felülni rá
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra 

Mint arról korábban a Kemma.hu is beszámolt, egy olyan attrakcióval készültek Tatán a VZV alatt, ami eddig még nem volt a városban. 

Péntektől forog az óriáskerék

Tonté László, az óriáskereket üzemeltető Hungária Lunapark tulajdonosa a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy várhatóan pénteken déltől lehet felülni majd a 30 méter magas kerékre, ahonnan gyönyörű lesz a kilátás az Öreg-tóra, vagy akár a neszmélyi vidékre is. 

– Az óráskerék a VZV fesztivál ideje alatt fog üzemelni folyamatosan, leállás nélkül. Vagyis vasárnap éjszakáig bárki, bármikor felülhet rá. A fesztivál ingyenes területén van, így belépőhöz nem kötött a használata – magyarázta a tulajdonos, aki azt is elárulta, hogy Tata Kártyával kedvezményes jegyet lehet majd váltani az óriáskerékre, ami egyébként összesen 20 kabinból fog állni, amelyekben négyen-négyen foglalhatnak helyet, vagyis összesen 80 fő tud felülni rá egyszerre. 

– Az óriáskerék bontását már vasárnap éjszaka megkezdik a kollégáink, így a tervek szerint hétfőn délben már újra használható lesz a parkoló – tette hozzá Tonté László. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában