Heti top 10

2024.06.24. 06:55

Óriáskerék, a mézédes dinnye titka és az FBI vértesszőlősi kutatása hozott titeket lázba

Ismét eltelt egy hét, és mi most is összegyűjtöttük nektek az elmúlt 7 nap legfontosabb, legizgalmasabb híreit a vármegyéből. Íme a legolvasottabb témák.

Kemma.hu

Hatalmas attrakcióval készülnek Tatán a nyáron

A Víz, Zene Virág Fesztivál alatt egy óriáskerékről csodálhatják az érdeklődők a gyönyörű kilátást.

Itt a mézédes dinnye titka! 

Úgy keresik a dinnyét a tatabányai régi piacon, mintha muszáj lenne. Az árusok szerint nyomós oka van: a nagy melegben nincs is jobb, mint egy falat, hideg dinnye.

Vértesszőlősik vezettek a nyomok: az FBI csapott le

Az NNI – szoros együttműködésben az FBI-jal – fejlett kiberfelderítési technikákat alkalmazva figyelni kezdte a dark web piacait, hogy azonosítsa és elfogja a bűnözőt. A beszerzett adatok alapján egyértelművé vált, hogy a férfi 2021 és 2023 között kontinenseken átívelő drogkereskedelmet folytatott a dark web több piacán.

Az eltiltott Kun Anna üzenetet kapott az olimpiai bajnoktól

Nébald György kifejtette a véleményét a tatai Kun Annáról, akit két évre eltiltottak, ezért a párbajtőröző nem indulhat a párizsi olimpián.

Elkezdődött a fesztiválszezon Tatán is

Háromnapos fesztivál kezdődött Tatán. Pénteken délután elstartolt a 10. Református Egyházi Napok Dunántúl Fesztivál (REND).

Lezárták a Fényes Fürdő medencéjét

Pénteken indult az amorf medence próbaüzeme, azonban a feltöltés közben felmerülő hiba miatt egyelőre újra lezárták a medencét. A Kemma.hu megtudta, hogy a Fényes Fürdő mikor várja újra majd a fürdőzőket.

Ilyenre ritkán van példa: újra kell szavazni Oroszlányban

Történelmi választási eredmény született vármegyénkben. Az oroszlányi négyes számú egyéni választókerületben a szavazatok újraszámlálása után holtverseny alakult ki. A vármegyei jegyző arról tájékoztatta lapunkat, hogy új szavazást írnak ki.

Újonc redőrök védik vármegyénk településeit

Halász Boglárka és Varga Péter másfél éves képzés után kezdte meg szolgálatát a rendőrség kötelékében.

Megszületett a tatai újraszámolás eredménye

A Területi Választási Bizottság hétfőn délelőtt ült össze, hogy összeszámolja a tatai 8-as körzet szavazatait. Az újraszámolást a Fidesz-KDNP jelöltje kérte.

Igaz vagy tündérmese a Szelim-barlang legendája?

Egy vérbeli tatabányai ismeri a Szelim-barlang titkát! Te hallottad már? A Kemma.hu Cseh Julianna régésztörténésszel, a Tatabányai Múzeum főmúzeológusával eredt nyomába a Kő-hegy csodájának, amelynek hatalmas nyílásába könnyű belelátni talán igaz, talán fantázia-szülte történeteket is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában