Túra

2024.06.24. 13:52

Ellepték Esztergom útjait az oldtimer járműcsodák

Nagy értéket képviselnek, tulajdonosaik féltve őrzik őket. Oldtimer kocsik járták be Esztergom térségét a Dunakanyar Trophy verseny keretében.

Kemma.hu

Régi Mercedesek és Volkswagenek mellett többek között néhány Triumph TR6-os csoda, Porsche és Mustang, sőt a magyar utakról egyre inkább eltűnő Polski Fiat is útnak indult szombaton a Prímás-szigeten lévő Zöld parkolóból, melyek a térség több településén is áthaladva érkeztek meg a Dunakanyar szívében lévő Nagymarosra. Az esős idő ellenére mintegy 30-40 érdeklődő látogatott ki a parkolóhoz, hogy megtekintsék a ritkaságnak számító, gyönyörű állapotban megőrzött kocsikat.

Nagy értéket képviselnek, tulajdonosaik féltve őrzik őket. Oldtimer kocsik járták be Esztergom térségét a Dunakanyar Trophy verseny keretében.
Gyönyörű Porsche is feltűnt az oldtimer autók között a Dunakanyar Trophy versenyen
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Az oldtimerrally.hu oldalon olvasható, hogy a Millers Oils Classic Kupa névre hallgató veterán versenysorozat története 2021-ig nyúlik vissza és gyakorlatilag már az első futam meghozta a várt sikereket. A kiírás szerint a résztvevők a túrák alkalmával lehetőséget kapnak arra, hogy számot adjanak mentális felkészültségükből, illetve vezetéstechnikai tudásukból. A csapatoknak úgynevezett 1/100-as ügyességi különpróbákat kell teljesíteni: ennek lényege, hogy századmásodperces pontossággal kell végighaladni az előre kijelölt szakaszokon.

Az idei évad az áprilisi Jászság Trophy-val kezdődött meg, melynek keretében Alföldön rótták a kilométereket az oldtimer kocsik. A második futam a május végi Mátra Trophy volt, melyet most szombaton a Dunakanyar Trophy követett. Utóbbi lényegében nemzetközi verseny volt, hiszen a mezőny Esztergomból indulva – Dobogókő – Pilisvörösvár – Tinnye – Csolnok – Dorog útvonal érintésével ért vissza Esztergomba, majd a Mária Valéria hídon áthaladva a szlovákiai Párkányban tartott pihenőt. Onnan aztán a veterán kocsik Ipolydamásd érintésével érkeztek meg Nagymarosra. A versenysorozat szeptemberben fog zárulni, a negyedik futamot a magyar tengernél, Balaton Trophy néven fogják megrendezni.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában