Érdekességek

2024.06.22. 20:33

Fotókon a beszélő tárgyak és igazi kincsek a múzeumokban

A zene, a kultúra, a bányászat, a helytörténet és a játék szerelmeseit várták a Jó szerencsét! Interaktív Élményközpontba, a Tulipános Házba szombaton. Tatabánya is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programhoz.

Kemma.hu

Tatabányán két helyszínen, az idén 100 éves Tulipános Házban és a Tatabányai Múzeumban is sok-sok érdekes programmal készültek a szervezők a Múzeumok Éjszakája kapcsán.

Múzeumok Éjszakája Tatabányán
 A Múzeumok Éjszakája programban felléptek az AForce1 nevű formáció hip-hop táncosai is
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Előbbi helyszín, az egykori Cifra Palota esti kalandozást ígért a résztvevőknek. Először Horváth Sándor Igric adott elő egy zenés, interaktív műsort a gyerekeknek, Ki lakik a pajtában? címmel. Őt követték Tatabánya kulturális életének egyik meghatározó alakjai, az AForce1 nevű formáció hip-hop táncosai. Végül az Acoustic Trip duó is fellépett. Bán Lili Eliza és Vámosi Patrik a tatai Peron Tehetségközpont tanulói.

Múzeumok Éjszakája Tatabányán
A terepasztal hűen bemutatja Tatabánya múltját 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Mindeközben remek kísérőprogramok várták a Múzeumok Éjszakáján ide látogatókat. Az egykoron nagyrabecsült szakma, a bányászat történetét bemutató képes összeállításban a széncsatákról is bővebb információt kaphatott a látogató, de a Fele sem igaz kvízterem is tartogatott számukra érdekes és izgalmas pillanatokat.

Hatalmas terepasztal mutatta be Tatabánya múltját, emellett pedig számos játékkal, mint például kirakóval, társassal és flipperrel készültek a szervezők.

Múzeumok Éjszakája Tatabányán
A bányászok munkaruhája is önmagáért beszélt
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Múzeumok éjszakája: miről beszélnek a tárgyak?

A Tatabányai Múzeumban feltették a kérdést: Miről beszélnek a tárgyak napnyugta után? Érdekes információkat lehetett megtudni a kollégák tolmácsolásában, akik egy-egy számukra kedves műtárgyat mutattak be a fejlámpás felderítés során. A különleges múzeumbejárás alatt sok mindenre fény derült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában