Gyász

2024.06.21. 11:31

Meghalt Szedlák János egykori önkormányzati képviselő

Gyászol Oroszlány. Csütörtökön 74 esztendős korában, súlyos betegség következtében elhunyt Szedlák János, egykori oroszlányi önkormányzati képviselő. A korábbi politikustól búcsúzik a helyi önkormányzat.

Kemma.hu

Gyászol Oroszlány. Június 20-án, 74 esztendős korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Szedlák János, egykori helyi önkormányzati képviselő. Mély fájdalommal búcsúzik el tőle az oroszlányi önkormányzat.

Oroszlány búcsúzik Szedlák Jánostól, korábbi önkormányzati képviselőtől
Oroszlány búcsúzik Szedlák Jánostól, korábbi önkormányzati képviselőtől
Forrás: oroszlany.hu

Szedlák János életében nagy szerepet töltött be a bányászat 

Az egykori politikus 1950. április 7-én, Oroszlányban látta meg a napvilágot. Eleinte a bányászati szakmával kezdett ismerkedni Esztergomban a Hell József Károly Bányagépészeti és Bányavillamossági Technikumban, ahol technikusi oklevelet szerezett.

15 éves korától erősáramú szakon tanult a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán, ahol gépesítés és automatizálás ágazaton szerez diplomát.

Első munkahelye a budapesti a Szilikátipari Központi Kutató és Tervező Intézet volt, ám letelepedési gondok miatt visszatért Oroszlányba, ahol műszaki ügyintézőként a Szénbányák Vállalat Gépészeti Osztályán dolgozott. Később a Márkushegyi Bányaüzem villamos részlegvezetője volt, majd a villamossági főmérnöki pozíciót töltötte be.

Mindeközben kitüntetéses eredménnyel elvégezte a Budapesti Műszaki Egyetem Irányítástechnikai Szakmérnöki Tagozatát. Sokat tett a bányászat fellendüléséért, hiszen több társadalmi funkció mellett a Bányagépészet a Műszaki Fejlődésért Alapítvány tagja volt.

1994-98, majd a következő négy esztendőben 1998-2002 között a Magyar Szocialista Párt (MSZP) színeiben két cikluson keresztül önkormányzati képviselőként is aktív szerepet vállalt szülővárosa fejlődése érdekében, végül az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. 2017-es megalakulásától kezdve csütörtöki haláláig az igazgatóság elnöke volt.

Legyen neki könnyű a föld.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában