Választás 2024

2024.06.12. 17:59

Már megfogalmazta javaslatait Takács Károly

Takács Károly a Fidesz-KDNP színeiben 3028 szavazatot kapott. 145 vokssal kapott többet a választáson, mint az OLPK-s Lazók Zoltán.

Kemma.hu

Oroszlányi polgármesterjelölt Takács Károly, a Fidesz-KDNP színeiben

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Vármegyénk egyetlen városában sikerült polgármestert váltani a választáson, a „váltó-város” Oroszlány, ahol az OLPK-s Lazók Zoltánt a kormánypárti Takács Károly váltja majd.

Takács Károly és Kluber Jánosné a választás előtti napon
Takács Károly és Kluber Jánosné a választás előtti napon
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A választás után

– Attól, hogy a tényleges munkát októberben kezdi meg az új városvezetés, már dolgozunk, és kidolgozzuk az Önöknek tett vállalásainkat – kezdte Takács Károly, aki már javaslatokat fogalmazott meg, aki hozzátette:

– Ennek érdekében összeállítjuk, kidolgozzuk a héten azt a munkatervet, amellyel jövő héten hétfőn felkeresem Lazók Zoltán polgármester urat, és megkezdjük az októberig tartó (átmeneti) időszak részletes egyeztetését.

Javaslatot tett többek között a bölcsődei térítési díjak azonnali eltörlésére, a strand megnyitásának napirendre vételére, de a káptalanfüredi tábor műszaki vizsgálatát és több ütemű helyreállításnak költségelt tervét is napirendre kéri. Takács Károly azt írta, megerősíti azt a szándékukat, hogy az elmúlt években bevezetett és megemelt helyi adókat, amelyeket a kampányban, az érezhető lakossági elégedetlenség miatt kivezettek 2025. január 1-jétől, nem vezetik vissza.

Októberig kidolgozzák a helyi fiatalok és családok számára tett támogatási koncepciójukat, hogy már a 2025-ös költségvetési évben meg tudják kezdeni. A megválasztott képviselőkkel együtt szeretnének aktívan részt venni az idei bányásznapi rendezvények egyeztetésén, hogy a hetven éves város méltón tudjon ünnepelni, és hagyományait őrizni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában