Közlekedés

2024.06.15. 10:17

Itt tartanak az esztergomi piskóta körforgalom kivitelezési munkálatai

Nemrégiben újabb szakaszához érkezett az úgynevezett esztergomi „piskóta körforgalom” kialakítása, a projektre az önkormányzat 1,5 milliárd forintnyi támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban (TOP_PLUSZ).

Walczer Patrik

Május elejétől a Terézia utcában,  a Piskóta körforgalom kivitelezési munkálatai miatt ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben, a Terézia utca Meszéna utca felől nyíló és a gyógyszertárig tartó szakasza átmenetileg zsákutca lett.

Nemrégiben újabb szakaszához érkezett az úgynevezett esztergomi „Piskóta körforgalom” kialakítása, a projektre az önkormányzat 1,5 milliárd forintnyi támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban (TOP_PLUSZ).
Zajlanak a közműkiváltások a kereszteződésnél, ahol a jövőben körforgalom segíti majd a közlekedést.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Az esztergom.hu-n aztán közzétették, hogy június elsejével a körforgalom építésének következő szakaszaként újabb forgalomkorlátozás lépett életbe. Berek Eleonóra, az Esztergom Közös Önkormányzati Hivatal Városfejlesztési Osztályának vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy jelenleg az I. ütem kiépítése van folyamatban, ami közvetlenül a körforgalmi csomópontot és az annak közvetlen környezetében lévő közműkiváltásokat tartalmazza.

A tervezetten a hónap végéig érvényben lévő forgalomkorlátozás a Petőfi Sándor utca – Terézia utca csomópont Kálvária út csatlakozása a Petőfi Sándor utca 64-74 számú ingatlanok közötti területet érinti. Jelenleg a járművezetők a Dobogókői útról és a Terézia útról behajthatnak a Petőfi Sándor utcába, utóbbi utca a kereszteződéstől az Etter Jenő utcáig egyirányúvá vált. A kórház felől érkezőket pedig tábla figyelmezteti arra, hogy jelenleg a Honvéd utcán keresztül tudnak ráhajtani a Terézia utcába. 

Berek Eleonóra elmondta, hogy az I. ütem kiépítésére szánt teljesítési idő 7 hónap. A kivitelezés során több ütemű forgalomkorlátozásra kell számítani, rövid időre a teljes csomópont lezárására is szükség lehet. A járművezetőknek a Simor János utca és a Honvéd utca felé érdemes kerülniük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában