Választás

2024.06.20. 17:04

Időközi választás lesz Oroszlányban

Csütörtökön vált jogerőssé, hogy időközi választásra kerül sor Oroszlányban, miután a hétfői újraszámlálást követően szavazategyenlőség alakult ki Babai János és Auerné Böröczky Erzsébet között. A voksolás kiírására 120 nap áll rendelkezésre.

Kemma.hu

Jogerősnek tekinthető az önkormányzati választás végeredménye, így időközi választásra kerül sor Oroszlányban. Elértük dr. Veres Zoltán vármegyei jegyzőt, aki elmondta, hogy a csütörtök 16 órás fellebbezési határidőig nem érkezett be jogorvoslat az ügyben. Hozzátette, a Helyi Választási Bizottság (HVB) határozza meg az időközi választás időpontját, amelyet a június 9-ei önkormányzati választás időpontjához képest 120 napon belül ki kell hirdetni. Az érintett körzetben az időközi választás előtt újraindul a kampányidőszak is, továbbá a jelöltek nyilvántartása is újraindul.

Összegyűjtöttük, hogy a június 9-i választáson kik kerülhetnek be a Komárom-Esztergom vármegyei közgyűlésbe. A vármegyei pártlista szereplői között szoci veteránokat is találtunk, és egy különös DK-helyzetre is felfigyeltünk. A kormánypárt eközben a vidék hangját is hallatná. A Fidesz-KDNP listáját a jelenlegi elnök, Popovics György vezeti.
Hamarosan időközi választás lesz Oroszlányban
Fotó: F. P. / Forrás: 24 Óra

Az újraszámlálás sem döntött, így időközi választás következik

Kedd óta közismert, a település négyes számú egyéni választókerületében a voksok hétfői újraszámlálása után holtverseny alakult ki Babai János és Auerné Böröczky Erzsébet között. 

Mint ahogy arról már beszámoltunk, az újraszámlálást megelőzően csupán egy szavazat volt a különbség Babai János (OLPK) és Auerné Böröczky Erzsébet (Fidesz-KDNP) között, előbbi javára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában