Modern és tiszta

2024.06.01. 15:20

Hulladékudvar épülhet Tatán

Régi probléma oldódhat meg Tatán. Az Ipari Parkban egy hulladékudvart alakítana ki a MOHU. A létesítménybe mindenféle hulladékot be lehet vinni majd.

Goletz-DeáK Viktória

A májusi testületi ülésen döntöttek arról, hogy a tatai Ipari Parkban egy modern hulladékudvar épülhet. 

Régi probléma oldódhat meg Tatán. Az Ipari Parkba egy hulladékudvart alakítana ki a MOHU. A létesítménybe mindenféle hulladékot be lehet vinni majd.
A hulladékudvar a 456/33-as helyrajziszámú, önkormányzati tulajdonú területen valósulhat meg
Fotó: 24 Óra/Google Maps

Michl József, Tata polgármestere elmondta, hogy évek óta visszatérő problémaként jelentkezett, jelentkezik, hogy a városunk nem rendelkezik lakossági hulladékudvarral, ahol lehetőség lenne a város lakosságának a különböző, nem veszélyes, de a háztartásokban előforduló hulladékok leadására. 

Épülhet a hulladékudvar

– Eljutottunk oda, hogy a szerződések is elkészültek. A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási cég az ország egész területén azt a lehetőséget kapta meg, hogy a hulladékot begyűjtse. A korábbi cégek az ő alvállalkozói lettek. Így az egész országban egy egységes rendszerben történik meg a hulladékok begyűjtése. Ez a háztartási hulladékok begyűjtésére és a hulladékudvarokra is vonatkozik – idézte fel az előzményeket a polgármester, aki elmondta, hogy a város már korábban szeretett volna hulladékudvart kialakítani. 

Régi probléma oldódhat meg Tatán. Az Ipari Parkba egy hulladékudvart alakítana ki a MOHU. A létesítménybe mindenféle hulladékot be lehet vinni majd.
A Nefelejcs utca és a Dadi utca kereszteződésénél lévő önkormányzati területre épülhetne 
Fotó: 24 Óra/Google Maps

– Tata néhány évvel ezelőtt már elnyert egy pályázatot hulladékudvar létesítésére, amihez már a telket is kijelöltük az Ipari Parkban, az önkormányzat egyik ingatlanát. A tervezéssel meg is voltunk. Ekkor jött a gazdaságiválság és mivel még nem volt aláírt szerződésünk a támogatásra, ezért ezt a pályázatot visszavonta a magyar állam. De a gondviselés sokszor besegít az embernek. Most viszont egy lényegesen jobb hulladékudvart fogunk kapni. Egy olyat, amibe mindent bevihetünk. Végre nem kell arról gondolkodnia, hogy hova viheti a festéket, vagy az elektromos hulladékot. Ide a rossz szekrénytől kezdve az akkumulátorokon át mindent be lehet majd vinni – mondta Michl, aki az ígérte, hogy egy modern rendszerben felépülő, tiszta, minden káros szennyeződéstől mentes létesítmény lesz.  

Az elsők között

– Az ország elsői között vagyunk. Egyet már átadtak Esztergomban, azt a mintát mindenki megnézheti már – javasolta a polgármester. 

Régi probléma oldódhat meg Tatán. Az Ipari Parkba egy hulladékudvart alakítana ki a MOHU. A létesítménybe mindenféle hulladékot be lehet vinni majd.
A MOHU MOL első modern hulladékudvara Esztergomban épült 
Fotó: MOHU MOL

Az előterjesztés szerint a földtulajdon az önkormányzat tulajdonában maradna továbbra is, melyre a cég földhasználati jogot kapna. Az azokon elhelyezésre kerülő felépítmények a zrt. tulajdonában lennének. Az előterjesztéshez csatolt térkép szerint a hulladékudvar a 456/33-as helyrajziszámú területen valósulhat meg. A térkép alapján ez a Nefelejcs utca és a Dadi utca kereszteződésénél lévő önkormányzati terület. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában