Emlékezés

2024.06.22. 10:29

Nyolc évtized után sem merült feledésbe a holokauszt áldozatainak emléke

Kitörölhetetlen nyomot hagyott a történelemben a tragédia. Fejet hajtottak Esztergomban a holokauszt áldozatainak emléke előtt.

Kemma.hu

A közelmúltban a nyolcvanadik évforduló alkalmából a belvárosi temető mellett lévő zsidó temetőben emlékeztek meg a holokauszt esztergomi, illetve környékbeli áldozatairól – számolt be az eseményről az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium a közösségi oldalán.

Kitörölhetetlen nyomot hagyott a történelemben a tragédia. Fejet hajtottak Esztergomban a holokauszt áldozatainak emléke előtt.
Az esztergomi zsidó temetőben idén is megemlékeztek a holokauszt áldozatairól.
Fotó: Mudrák Balázs / Forrás: Facebook/Dobó Katalin Gimnázium

Az intézmény tájékoztatása szerint a megemlékezésen rövid műsort adtak elő az iskola diákjai, rajtuk kívül tanárok is képviselték a gimnáziumot. Meszes Nóra 10.c és Viski Csenge 8.b osztályos tanulók verset mondtak a temetőben, akiket Marosi Zsófia pedagógus készített fel. A rendezvényen Vodicska Dorka 10.c, illetve Bérczi Boglárka 8.a osztályos diákok dalt énekeltek el, felkészítő tanáruk Németh Judit volt. Az eseményen az önkormányzat képviseletében részt vett dr. Alberti Péter alpolgármester, a temetőben emlékbeszédet mondott Szerdócz Ervin újpesti rabbi. 

A megemlékezést egyébként Mudrák Balázs, a gimnázium 12.a osztályos tanulója örökítette meg képekben, melyeket az iskola közösségi oldalán is közzétettek. Az iskola köszöni mindenkinek a részvételt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában