Testvériskolai program

2024.06.16. 10:24

Három ország diákjai találkoztak

Három ország fiataljai számára szerveztek találkozót. A háromévente megszervezett testvériskolai program házigazdája az idén Tardos és Tatabánya volt.

Kemma.hu

Három ország diákjai találkoztak Tatabányán

Forrás: Beküldött

Fotó: Veizer Sugár Gabriella

A szlovák nemzetiségi nyelvoktató Bánhidai Jókai Mór Általános Iskola és a hozzá tartozó tardosi oktatási intézmény sok érdekes programmal várta a Csehországból és Szlovákiából érkező gyerekeket.

A vendégeket a tardosi művelődési házban fogadták. A legtöbb gyermek azoknál a családokál volt elszállásolva, akik gyermekeit ők is vendégül látták, amikor náluk vendégeskedtek a magyar fiatalok. Akik először találkoztak a csoportokkal, őket a tardosi Malomvölgyben lévő vendégházban élvezhették a csodálatos környezetet.

Volt lehetőségük a hétvégén Tatabányát is megismerni: a Turul emlékműnél szerveztek egy remek ismeretterjesztő programot. A fiatalok kaptak egy-egy háromnyelvű feladatlapot, és az abban szereplők szerint kellett eljárniuk. Közben megismerték a környezetet, és sokat tudtak meg a városról is.

Minden csapatban volt magyar, szlovák és cseh diák, hogy gyakorolják egymás nyelvét. Közben persze megnézték az emlékművet, a barlangot és a kilátót is.

Ebéd után Tatára mentek, sétáltak a tó partján, majd kipróbálták a sárkányhajózást is. Este bográcsos vacsora, majd szombaton bányalátogatással zárult a program Tardoson, majd ebéd után indultak haza a diákok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában