Strandszezon

2024.06.17. 13:53

Ezért zárták le újra a Fényes Fürdő amorf medencéjét

Pénteken indult az amorf medence próbaüzeme, azonban a feltöltés közben felmerülő hiba miatt egyelőre újra lezárták a medencét. A Kemma.hu megtudta, hogy a Fényes Fürdő mikor várja újra majd a fürdőzőket.

Goletz-DeáK Viktória

A Fényes Fürdő amorf medencéjének felújítása halaszthatatlan volt. A fóliázással rekord idő alatt végzett a kivitelező, így pénteken már meg is kezdhették a feltöltést. 

Pénteken indult az amorf medence próbaüzeme. Azonban a feltöltés közben felmerülő hiba miatt egyelőre újra lezárták a medencét. A Kemma.hu megtudta, hogy a Fényes Fürdő mikor várja újra majd a fürdőzőket.
A Fényes Fürdő amorf mednecéjének próbaüzeme alatt felmerülő hibák miatt lezárták a medencét
Fotó: Beküldött

Azonban sajnos a fürdőzők mégsem próbálhatták ki a medencét, mert a feltöltés után olyan hibák jelentkeztek, amiket a biztonságos fürdőzés érdekében mindenképpen javítani kell. 

Garanciális a Fényes Fürdő felújítása

Pálházy Nándor, a Városkapu Zrt. vezérigazgatója a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a kivitelezővel való megállapodás alapján az amorf medence 2 hetes próbaüzeme indult el pénteken. Már a feltöltés során jelentkeztek a hibák, de végül úgy döntöttek, hogy csak hétfőn kezdik meg a garanciális javításokat. 

– Mivel az amorf medence két egysége egy gépészeten van, ezért csak úgy tudtuk biztosítani a csúszdás medence üzemelését, ha az újonnan lefóliázott részt nem eresztjük le a hétvégén – magyarázta a vezérigazgató, hozzá tette, hogy a medence leeresztése után a kivitelező feltárja a hibát és elvégzi a szükséges javításokat. 

– Fontos kiemelni, hogy a kivitelező munkáját nagyban megnehezítette a Fényesen lévő magas talajvíz. A sok eső miatt ez folyamatosan akadályozta és nehezítette a medence fóliázását. Szeretném megköszönni a kivitelezőnek, hogy így is rövid időn belül el tudta végezni a feladatot, illetve hogy teljes mértékig partner abban, hogy a próbaüzem alatt felmerült problémákat is minél hamarabb kijavítsák – mondta Pálházy, aki azt ígérte a tataiaknak, hogy a munkálatok végéig sem fognak fürdő nélkül maradni. 

– Ezzel együtt az első kánikulai hétvégén is várjuk a fürdőzőket, akik egyelőre a Grófi-tavat és a pancsolót tudják majd használni. Természetesen, amíg tartanak a munkák, illetve a próbaüzem, addig tófürdő belépő megvásárlásával látogathatják a strandunkat a fürdőzni vágyók. Friss információkért kövessék a Fényes Fürdő Facebook-oldalát. Köszönjük megértésüket, mert mi a Városkapunál a tataiakért dolgozunk– szögezte le a Városkapu vezérigazgatója, akitől azt is megtudtuk, hogy miért nem lehetett korábban elkezdeni a medence felújítását, amiről korábban a Kemma.hu is beszámolt.

– A medencék felújításával meg kellett várni, hogy véget érjenek a fagyok. Csak ezután lehetett megnézni, hogy az időjárás milyen károkat okozott a burkolatban. A munkatársaimmal meghatároztunk egy bizonyos mennyiségű hibát, ami az ésszerű javítás határán belül van. Azonban hamar kiderült, hogy jóval nagyobb kár keletkezett, így nem lesz elég csak a csempék cseréje. Ezután tudtuk felmérni a lehetőségeket és a testület elé vinni a kérésünket – tette hozzá Pálházy Nándor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában