Strandszezon

2024.06.12. 17:22

Megtudtuk, hogy mikor nyit a Fényes Fürdő amorf medencéje

A Grófi-tó májustól, a pancsoló június 1.-től várta a fürdőzőket. Az amorf medence nyitására azonban a Fényes Fürdő felújítás miatt még várni kellett.

Goletz-DeáK Viktória

Jó hírt kaptunk! Péntektől a Fényes Fürdő összes medencéje várja majd a vendégeket. 

A Grófi-tó májustól, a pancsoló június 1.-től várta a fürdőzőket. Az amorf medence nyitására azonban a Fényes Fürdő felújítás miatt még várni kellett.
Már elkezdték a Fényes Fürdő amorf medencéinek a feltöltését. Pénteken már várják a fürdőzőket 
Fotó: Beküldött

Ahogyan arról a Kemma.hu is beszámolt: a pancsoló június 1.-én már megnyitott. Az erről tartott sajtótájékoztatón Szekeres Gábor fürdővezető a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a felújítás alatt lévő amorf medencék gépészeti munkálatai még zajlanak. 

Megújult a Fényes Fürdő medencéje 

A terv az volt, hogy az amorf medencék egy héttel később, 8.-ától várják a fürdőzőket. Azonban Pálházy Nándor, a Városkapu Zrt. vezérigazgatója az elmúlt héten arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az esős idő miatt sajnos nem úgy haladtak a munkálatokkal, mint várták. Arra kérte portálunkat, hogy a következő héten érdeklődjünk a várható nyitásról. Június 12.-én, szerdán így is tettünk, a válasznak pedig sokan örülni fognak. 

– Kollégáim már befejezték a munkálatokat, és elkezdték a medencék feltöltését. Péntektől várja az amorf medence is a vendégeket – válaszolta kérdésünkre a vezérigazgató, aki hozzátette, hogy kollégái nagyon sokat dolgoztak azon az elmúlt hetekben, hogy a vendégek egy modern, biztonságos és szép medencében fürödhessenek. 

Kemma.hu is beszámolt: az áprilisi testületi ülés rendkívüli előterjesztésben döntött az amorf medence felújításáról. Ugyanis a szokásos, nyár előtti karbantartási munkák megkezdésekor kiderült, hogy olyan rossz állapotban volt a csempeburkolat, hogy azt már nem érte meg pótolni. Végül a testület amellett döntött, hogy 49 millió forintból lefóliázzák a medencét. A medencetest szerkezeti állapota miatt a hiányzó burkolat pótlásán túl a teljes medencefenék, az oldalfal és a perem jelentős része, illetve a lépcsőzet csempézése is teljes egészében cserére szorulna. Ráadásul a burkolat alatti aljzatréteg is teljes egészében javításra szorul. Ez egyrészt jelentős mértékben megnöveli az üzleti tervben előre jelzett tervezett költségeket, valamint a csempék pótlása csak rövid távú megoldást adna. 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában