Sikeres fejlesztések

2024.06.08. 15:43

Látványos változásokon ment keresztül Kisbér

Az elmúlt évtizedben Kisbér hatalmas fejlődésen ment keresztül. A fejlesztéseknek köszönhetően teljesen megújult a település.

Kemma.hu

Kisbér lokációja miatt is volt fontos, hogy a bakonyaljai városban is legyen egy olyan iparterület, ahova a térségi kisebb-közepes vállalkozások, akik beszállítói láncban vannak a környékbeli ipari parkokkal és üzemekkel, tudjanak megfelelő logisztikai távolságban telephelyet létesíteni.  A fejlesztések itt még nem álltak meg.

A legutóbbi nagy fejlesztés az északi istálló épületének északi szárnya volt
A legutóbbi nagy fejlesztés az északi istálló épületének északi szárnya volt
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Idén egy hosszú munka után egy optikai kábelgyártó vállalatot sikerült Kisbérre csábítani. A Deák Ferenc utca Sinkovicz Zoltán első nagy beruházása volt. Ez volt az az utca, amely évtizedek óta elhagyatott volt. Ennél nagyobb projekt, hogy egyedi kormánydöntésnek köszönhetően ötmilliárd forintból újul meg a városközpont.
– Azt gondolom, azt a célt szolgálja, hogy a múlt gyalázást, amit a szocializmus és a kommunizmus éveiben Kisbér belvárosával elkövettek, helyrehozzuk, és adózzunk annak a Batthyány örökségnek, amely a város szívét adja – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő.

További fejlesztések

Legutóbb az északi istálló épületének északi szárnyát adták át. Emellett számos beruházás valósult meg a TOP-nak, a Magyar Falu Programnak és a TAO-nak is köszönhetően, és további tervek is vannak. Hántán hamarosan megújulhat a bekötő út.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában