Vakáció

2024.06.27. 16:41

Elkészült az amorf medence, megtudtuk, hogy mikortól lehet használni + videó

Befejezték az amorf medence javítását, és elvégezték a tesztelést is. Így hamarosan az összes medencét lehet majd használni a tatai Fényes Fürdőben.

Goletz-DeáK Viktória

A táboros gyerekek már vidáman pancsolnak a Fényes Fürdő amorf medencéjében. A fóliázás során felmerülő hibákat már kijavították. 

Befejezték az amorf medence javítását, és elvégezték a tesztelést is. Így hamarosan az összes medencét lehet majd használni a tatai Fényes Fürdőben.
A Fényes Fürdő amorf medencéje péntektől várja a fürdőzőket 
Fotó: GDV / Forrás: 24 Óra

A Fényes Fürdő közösségi oldalán számoltak be a jó hírről, hogy péntektől már bárki használhatja a felújított medencét.

Elkészült a Fényes Fürdő 

Ahogyan arról a Kemma.hu is beszámolt, az új fóliás amorf medence első feltöltését követően jelentkező hiba miatt újra le kellett zárni a medencét. A hiba elhárítása alatt csak a pancsolót, illetve a Grófi-tavat tudták használni a fürdőzők. Az elsődleges tervek úgy szóltak, hogy július 1-jén nyit újra a teljes strand. Azonban a fürdő dolgozói, illetve a kivitelező orvosolta a felmerülő hibákat, így a tervezettnél hamarabb használható lesz az amorf medence. 

A fürdő tájékoztatása szerint az elmúlt napok tesztüzeme során nem tapasztaltak meghibásodást, ezért pénteken, június 28-án teljesen megnyitják a teljes strandot. Így már az összes medencével és az egyre népszerűbb természetes forrástóval, a Grófi-tóval várják régi és új vendégeiket, a fürdőzni, a hűsölni, a napozni, a pihenni vágyókat minden nap 9 órától 20 óráig.

Korábban arról is hírt adtunk, hogy miért volt szükség az amorf medence felújítására. Még az áprilisi testületi ülés rendkívüli előterjesztésben döntött az amorf medence felújításáról. Ugyanis a szokásos, nyár előtti karbantartási munkák megkezdésekor kiderült, hogy olyan rossz állapotban volt a csempeburkolat, hogy azt már nem érte meg pótolni. Végül a testület amellett döntött, hogy 49 millió forintból lefóliázzák a medencét. A medencetest szerkezeti állapota miatt a hiányzó burkolat pótlásán túl a teljes medencefenék, az oldalfal és a perem jelentős része, illetve a lépcsőzet csempézése is teljes egészében cserére szorulna. Ráadásul a burkolat alatti aljzatréteg is teljes egészében javításra szorul. Ez egyrészt jelentős mértékben megnöveli az üzleti tervben előre jelzett tervezett költségeket, valamint a csempék pótlása csak rövid távú megoldást adna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában