Szavazategyenlőség

2024.06.20. 06:55

Egyelőre patthelyzet - a többség az oroszlányi választás tétje

Szavazategyenlőség miatt új választásra készülnek Oroszlányban. Kedd óta közismert, a település négyes számú egyéni választókerületében a voksok újraszámlálása után holtverseny alakult ki Babai János és Auerné Böröczky Erzsébet között. Na de mi is az új választás tétje?

Kemma.hu

A keddi újraszámlálás után szavazategyenlőség áll fent az oroszlányi négyes számú egyéni választókerületben, így új választás lesz a körzetben. Mint ahogy arról már beszámoltunk, az újraszámlálást megelőzően csupán egy szavazat volt a különbség Babai János (OLPK) és Auerné Böröczky Erzsébet (Fidesz-KDNP) között, előbbi javára. Babai, aki a 2023 áprilisában megtartott időközi választás óta a körzet képviselője (és egyben az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre Egyesület vezetője) és a kormánypártiak politikusa, Auerné Böröczky Erzsébet – mint ahogy az újraszámlálás után kiderült – egyaránt 242 szavazatot kapott a helyi választópolgároktól.

Összegyűjtöttük, hogy a június 9-i választáson kik kerülhetnek be a Komárom-Esztergom vármegyei közgyűlésbe. A vármegyei pártlista szereplői között szoci veteránokat is találtunk, és egy különös DK-helyzetre is felfigyeltünk. A kormánypárt eközben a vidék hangját is hallatná. A Fidesz-KDNP listáját a jelenlegi elnök, Popovics György vezeti.
Hamarosan új választás lesz Oroszlányban
Fotó: F. P. / Forrás: 24 Óra

Az új választásnak óriási tétje van

Amennyiben a baloldaliak jelöltje megtartaná a körzetet, akkor hat Fidesz-KDNP-s, öt OLPK-s, valamint egy Mi Hazánkos politikus ülne a testületben. Ha a kormánypártiak jelöltje nyerné az új szavazást és elhódítaná az ellenzéki körzetet, akkor többségbe kerülnének, hiszen a hét Fidesz-KDNP-s politikus mellett csak négy baloldali képviselő ülne az oroszlányi testületben. 

Ismét sikerült elérnünk Dr. Veres Zoltán, Komárom-Esztergom vármegyei jegyzőt, aki szerkesztőségünknek elárulta, hogy mindeddig semmiféle jogorvoslat nem érkezett be az ügyben. Fellebbezni csütörtök délután 16 óráig lehet, így jogerős végeredmény legkorábban akkor várható az ügyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában