Díjak

2024.06.28. 16:54

Elismerték a komáromi egészségügyi szakembereket

Semmelweis-nap alkalmából díjazta a város Komárom elismert egészségügyi szakembereit. Idén hárman vehettek át jutalmat.

Körtvélyfáy Dina

Hagyomány, hogy Semmelweis-napon köszöntik az egészségügyi dolgozókat Komáromban. Az eseményen Molnár Attila polgármester és Vajda Bence üdvözölte a jelenlévőket, majd átadták a város egészségügyi elismeréseit.

Három egészségügyi dolgozót is jutalmaztak
Három egészségügyi dolgozót is jutalmaztak. Képünkön Molnár Attila, dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző, dr. Halász Rita, dr. Zsilka Ilona, dr. Páger Márta és Vajda Bence
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Díjat vehetett át dr. Pappné dr. Páger Márta gyermekorvos. Egyetemi tanulmányait Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán végezte, ahol 1979-ben szerezte orvosi diplomáját.

Az egyetem elvégzése után első munkahelye a Kisbéri kórház gyermekosztálya volt. 1982. szeptember 1-jétől áthelyezéssel került Komáromba, akkor a két kórház közös igazgatóság alatt állt. Az üresen álló 3. számú gyermekkörzetet kapta, amelynek azóta is házi gyermekorvosa. 1984-ben szakvizsgázott csecsemő és gyermekgyógyászatból.

Hobbija a természet, az állatok és a lovaglás. 2001-ben a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán terápiás lovas oktatói vizsgát tett és szabadidejében évekig foglalkozott szellemi és értelmi fogyatékos gyermekek terápiás lovagoltatásával.

2019 májusában ment nyugdíjba, de továbbra is teljes munkaidőben látja el kis pácienseit, szakmailag mindig elismerten és megbízhatóan. Következetes és határozott stílusával minden esetben a gyermekek érdekeit szolgálta.

Több mint 4 évtizede szolgálja legjobb tudása szerint, lelkiismeretesen Komárom és elsősorban Szőny gyermekeit. Nem egy olyan család van, ahol több generációnak is volt a gyermekorvosa.

A város egészségügyi díját vehette át dr. Topálné dr. Zsilka Ilona gyermekorvos is. Egyetemi tanulmányait Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán végezte, ahol 1984-ben szerezte általános orvosi diplomáját.

Az egyetem elvégzése után első munkahelye 1984. október 1-től Komárom Városi Kórház gyermekosztálya volt. Kezdetben ifjúsági orvosként feladata volt ellátni a város középiskoláiban a diákok szűrővizsgálatát és egészségügyi felvilágosítását is. 1990-ben csecsemő és gyermekgyógyász szakvizsgát tett, majd 1991-től a IV. számú házi gyermekorvosi körzetben folytatta a város gyermekeinek gyógyítását. 1992-től kialakították a házi gyermekorvosi rendszert, és így folytatta a gyermekorvosi munkát. 1998-tól Komárom Város Alapellátási szolgálatánál állt alkalmazásban. 1999-től vállalkozó háziorvosként folytatta szolgálatát.

A közösségért is tenni akaró és tudó emberként 1998-2002-ig Komárom Város Önkormányzat képviselő-testületének is tagja volt.

Szintén ezzel az elismeréssel méltatták dr. Halász Ritát, a Selye János Kórház radiológiai osztályvezető főorvosának munkáját, akinek családja is az egészségügyet választotta hivatásául. Édesapja dr. Halász Sándor a Selye János Kórház nyugalmazott sebész főorvosa, édesanyja és nővére gyógyszerész.

A középiskolai tanulmányait a Jókai Gimnáziumban végezte, a nyári szünetekben a Selye János Kórház gyermekosztályán dolgozott. Ez idő alatt ismerkedett meg, szakmai példaképével dr. Nyikovics István radiológus főorvossal. 1993-ban szerzett orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen és 1997-ben radiológiai szakvizsgát tett.

Ultrahang-diagnosztaként az egész vármegyében kiemelkedő szerepet kap a munkája. Segítőkészsége és munkabírása példaértékű, a komáromi Selye János- és a tatabányai Szent Borbála Kórházban is dolgozik.

A kórház egészségügyi dolgozóit is díjazták

A rendezvényen a Selye János Kórház is jutalmazta legjobb dolgozóit, majd az esemény végén Dolhai Attila színész, énekes adott koncertett a jelenlévőknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában