Kemma.hu videó

2024.06.16. 15:20

Megnyílt a Brigetio Beach: tengerparti hangulattal várják a látogatókat +fotók, videó

Élményekben gazdag nyár reményében avatták fel szombaton a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben a Brigetio Beacht. Innentől kezdve szinte minden hétvégére jut majd program a legmelegebb évszakban.

Körtvélyfáy Dina

– Nem sok tízmilliós beruházásról van szó, de különlegesről. A nemrégiben felújított gyermekmedencék például többe kerültek – mondta beszédében Turi Bálint, a fürdő ügyvezetője. – A Brigetio Beach egy különleges helyszín, új színfolt a strandon. Jó példája az újrahasznosításnak is, hiszen korábban kivont napozóágyakat újítottunk fel – tette hozzá.

A Brigetio Beach tengerparti hangulatot kínál
A Brigetio Beach tengerparti hangulatot kínál
Fotó: K. D. / Forrás: 24 Óra

Turi Bálint kiemelte azt is, több cég, magánszemély, illetve az Alapy Gáspár Technikum és Szakképző Iskola tanulói járult hozzá ahhoz, hogy tervüket megvalósíthassák.

– Azt szoktam mondani, hogy itt tengerpart nincs, de közel a 2-es medencénk, vagy ahogy már most mondjuk, az élménymedencénk. Az itteni beach olyan helyszín lesz, ahol szól a zene, a napágyakat díjtalanul lehet használni és hangulatában kicsit más, mint a megszokott strandi látvány. Várjuk ide a fiatalokat, és a régebb óta fiatalokat is, és a környezetében rendszeresen szeretnénk programokat kínálni.

A köszöntőt követően a Komárom VSE sportolói tartottak fit-kid bemutatót, majd az észak-komáromi Vivacity gym tagjai léptek fel, illetve az érdeklődők - szakszerű segítséggel - kipróbálhatták Buzás Tamás és a Street Generations csapata Air Track szőnyegeit is.

A beach avatását követően megnyitották a szurkolói zónát is, ahol a futballbarátok elsőként a Magyarország-Svájc Eb-mérkőzést tekinthették meg. A drukkerek többsége 2-1-es sikert várt a mieinktől, ám a szünetben csaknem mindenki kiegyezett volna a 2-2-es döntetlennel is. A 3-1-es vereség ellenére többen is azt mondták, visszatérnek oda és ott követik figyelemmel az Európa-bajnokság meccseit, majd a július végén kezdődő olimpiát is.

Ha már olimpia. A párizsi játékok tiszteletére a sportolni vágyók öt hétvégén keresztül különböző sportágakban mérhetik össze tudásukat a Brigetio Gyógyfürdőben. Vasárnap strand tájfutóversenyt rendeztek, szombaton strandröplabdára, június 29-én lábtengóra, 30-án asztaliteniszre, július 13-án strandfocira várják a sportolni vágyókat. Nevezni a fürdő honlapján olvasható címeken lehet. A döntőket az olimpia kezdetét megelőző hétvégén, július 20-án rendezik.

A Brigetio Beach elkészülte előtt felújították a gyermekmedencéket is

Az elmúlt időszakban több felújítás is történt a Brigetio Gyógyfürdőben. Például megújultak a gyermekmedencék, a mélyebb vizű teljesen új csempét kapott, a sekélyebb medencének pedig a peremét csempézték újra, és új élményelemet is beépítettek.
A Solaris Kempingben 17 faházat újítottak fel kívülről, a vizesblokkot teljesen felújították, a mellékhelyiségeket is korszerűsítették. A padlófűtés kiépítésének köszönhetően a Solaris Kemping vizesblokkja télen is használható lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában