Választás

2024.06.26. 15:41

Átvették megbízóleveleiket Tata képviselői is +fotók

Kisebb ünnepséggel kezdődött a júniusi utolsó testületi ülés Tatán. Az októberben munkába álló megválasztott, illetve a kompenzációs listán mandátumot szerzett képviselők vehették át megbízóleveleiket.

Goletz-DeáK Viktória

A június 9-i választás eredményeként októbertől a tatai testületben a Fidesz-KDNP-nek 5, a FÜGgetlenek Együtt FÜGE Tata 6, míg a TETT Egyesületnek 1 mandátumot sikerült szereznie. Az októbertől munkába álló képviselők a szerdai testületi ülésen vehették át megbízóleveleiket. 

Kisebb ünnepséggel kezdődött a júniusi testületi ülés Tatán. Az októberben munkába álló megválasztott egyéni képviselők és a kompenzációs listán mandátumot szerzett képviselők vehették át meg
Michl József polgármester gratulált a megbízóleveleiket átvevő képviselőknek
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

Dr. Horváth József, Tata jegyzője elmondta, hogy a kompenzációs listáról június 22-én döntött a Helyi Választási Bizottság (HVB), ami június 25-én emelkedett jogerőre. Így a törvény értelmében lehetőség volt átadni a megbízóleveleket. Hozzátette: Michl József, a tataiak által újra bizalmat kapó polgármesterének, illetve a választott nemzetiségi képviselők választáson elért eredménye már korábban jogerőre emelkedett, így ők már június 18-án átvehették megbízásukat. 

Megújul a képviselő-testület

A választási bizottság nevében Vámosi László elnök köszöntötte az októberben munkába lépő testület tagjait. Kiemelte, hogy szorgalmasan és minden tudásuk szerint lássák el feladataikat, mert Tata megérdemli a szeretetüket és a törődésüket. Majd átadta a megbízóleveleket a megválasztott egyéni képviselőknek és a kompenzációs listán mandátumot szerzett képviselőknek.

Fidesz-KDNP:

  •  4-es választókörben megválasztott képviselője Robozné Schönfeld Zsuzsanna
  • 6-os választókörzet megválasztott képviselője dr. Szerencsi Richárd
  • 7-es választókörzet megválasztott képviselője Gönczy Mihály
  • kompenzációs lista Rigó Balázs

FÜGgetlenek Együtt FÜGE Tata:

  • 1-es választókörben megválasztott képviselője Komondi Ágnes
  • 2-es választókörben megválasztott képviselője Szekeres Aliz
  • 3-as választókörben megválasztott képviselője Kvittung Dániel
  • 5-ös választókörben megválasztott képviselője Hörömpöli Éva
  • 8-as választókörben megválasztott képviselője Bányai Tihamér
  • kompenzációs lista Könyves Gusztáv 

A TETT Egyesület nem szerzett mandátumot egyéni választókörzetben. Kompenzációs listán mandátumot kapott Szalay Ildikó, az egyesület polgármesterjelöltje. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában