Kresztergom

2024.06.23. 11:11

A Suzuki Vitara élethű mását vezethetik

Az Esztergomi Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonság oktatására különösen a fiatalok esetében. Ennek egyik fontos eleme a Kresztergom Parkkal való együttműködésük, amely lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy gyakorlati úton sajátítsák el a közlekedési szabályokat.

Kemma.hu

A gyerekek a Suzuki Vitara élethű kicsinyített mását vezethetik

Fotó: W.P.

Korompai Gábor, a Kresztergom Park tulajdonosa, és az Esztergomi Rendőrkapitányság közötti kapcsolat rendkívül szoros. A park a gyermekek számára interaktív, valósághű környezetben biztosít lehetőséget arra, hogy megtanulják, hogyan kell biztonságosan közlekedni mind sofőrként, biciklisként, vagy gyalogosként. Füzék Zsófia rendőr hadnagy elmondása szerint „az együttműködést azért is nagyon fontos mivel, a diákok sokkal nyitottabbak és fogékonyabbak a gyakorlati tanulásra”.

A gyerekek a Suzuki Vitara élethű kicsinyített mását vezethetik
A gyerekek a Suzuki Vitara élethű kicsinyített mását vezethetik
Fotó: W.P.

 

Egymástól függetlenül Korompai Gábor, a Kresztergom alapítója és az Esztergomi rendőrkapitányság is működött már együtt a városi általános iskolákkal. Az esztergomi elsős diákok ugyanis mind autóba ülhetnek, immáron ötödik éve. A Kresztergom 2018-as indulása óta a városi önkormányzat évente 500 jegyet biztosít a szeptemberben kezdő diákok számára a parkba, Korompai Gábor pedig vállalta, hogy fogadja és biztosítja az eszközöket és az oktatás a fiatalok számára, így az iskolakezdéssel a biztonságos közlekedéssel is megismerkednek a kisdiákok.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság pedig évek óta a DADA program és A biztonságos Közlekedés Akadémia program keretein belül hívja fel a diákok figyelmét mind a személyes, mind a közlekedésbiztonság fontosságára. A Kresztergom Park különlegessége eszközparkjában rejlik. Az elektromos kisautókból álló flotta, egyedülálló módon valósághű miniatürizált Suzuki vitarákból áll. Korompai Gábor elmondta, hogy a park megálmodásakor kapcsolatba lépett a Magyar Suzuki Zrt.-vel és a cég tíz darab egyedi, elektromos Suzuki Vitara kisautót biztosított a park számára. A járművek Németországban készültek, és formaviláguk, valamint színük teljesen megegyezik a forgalomban lévő valódi Vitarákkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában