Felállványozták

2023.11.20. 14:00

Részlegesen megújul az esztergomi templom

A közelmúltban felállványozták és elkezdődött a kertvárosi településrészen található Szent István király-templom részleges felújítása – írja a dorogimedence.hu.

Walczer Patrik

A kertvárosi templom tornyát már felállványozták

Fotó: W.P.

Szerencsés Zsolt plébános a portálnak elmondta, hogy az elmúlt években bizonyos időközönként javítási munkálatokat kellett elvégezni a palatetőn. Az utóbbi időben több beázás is történt és arra is fény derült, hogy a tetőgerendák rossz állapotban vannak, ezért is időszerűvé vált a torony tetőzetének felújítása, mely jelenleg is folyamatban van, számolt be a portál.

Szerencsés Zsolt felkereste az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyét, majd Salacz Ákos, a főegyházmegye hivatalának építészmérnöke ellátogatott Esztergom-Kertvárosba. Az a döntés született, hogy a tetőgerendák mellett a tetőt is cserélik – ami egyébként lemezborítást kap – de a kereszt üvegfedése is megújul. A plébános a portálnak azt is elmondta, hogy a közelmúltban új tetőt kapott a plébánia épülete, állami támogatásból új villamoshálózatot építettek ki és a vizesblokkokat is felújították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában