Változik

2023.09.07. 13:29

Szeptember 16-ától több esztergomi helyi járat menetrendje módosul

Mint korábban megírtuk, szeptember 1-jétől új rend szerint indult meg az esztergomi helyi járatos buszok közlekedése. A fejlesztés ellenére az első napokban főleg az átszállások miatt számos kritika érte az új rendszert a közösségi oldalakon, ezért meghallva az építő kritikát, 16-ától módosítják a helyi járatok rendjét.

Kemma.hu

Több ponton is ésszerűsítették a szeptember 16-ától változó buszmenetrendet

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A városi honlapon elsőként arról szól a tájékoztató, hogy a helyi járatok módosítása az A, B és C jelű buszoknál valósul meg szeptember 16-ától. Az A-jelű buszoknál történő legfontosabb változás, hogy „továbbra is óránként, a vasútállomás érintésével közlekednek, ám szeptember 16-tól munkanapokon reggel 5 és 9 óra között átszállásmentesen lehet majd velük elérni a kórházat, belvárost, a Bánomi lakótelepet és Szentgyörgymezőt.” 

A B-jelű helyi járatokról a közleményből többek között kiderül, hogy „hétköznapokon reggel 9-től a késő esti órákig, hétvégente pedig egész nap átszállásmentes lesz a kapcsolat a Lázár Vilmos utca és a belváros, kórház és a Bánomi lakótelep környékével, illetve a járatok a vasútállomás érintésével közlekednek, ahonnan azonnal tovább indulnak a Lázár Vilmos utca irányába.” 

A C-jelű buszok esetében egyebek mellett ezt írják: a Bánomi lakótelepről tanítási időszakban munkanapokon 07:20-kor induló „C” jelzésű helyi járat Kenyérmező érintésével közlekedik, így a Wesselényi utcában található iskolához (Kertváros vasútállomás megállóhely) menetrend szerint 7:47-kor érkezik. Ezáltal az iskola a belvárosból, a Bánomi lakótelepről és a Szalézi lakóparktól is átszállásmentes elérést kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában