Lovasnap és szüret

2023.09.18. 16:25

Angyali patacsata volt az ördögök között és a kecskédi sportpályán +fotók

Volt mit ünnepelniük a kecskédieknek: lovasnappal egybekötött szüreti mulatságra hívták össze a sváb település apraja nagyját, a rendezvénytéren pedig bemutatták a vármegyei önkormányzat által koordinált imázsfilmet is.

Wágner Zsanett

Ahogy arra számítani lehetett, látványos volt a program

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

A Kecskédi Lovas Baráti Kör, a Wati Kecskéd KSK és a kecskési önkormányzat közös rendezvényét tartották szeptember 16-án, szombaton: szüreti felvonulással indult kora délután a lovasnap. Nemzeti viseletbe öltözött óvodások és iskolások hossza sora vonult az óvodától a sportpályára, hogy a programok kezdetüket vegyék. Az eseményt meglátogatta dr. Veres Zoltán vármegyei jegyző is, aki átnyújtotta Grúber Zoltán polgármesternek a településről készült imázsfilmet díszdobozos pendrive-on.

Az érdeklődők megtekinthették a több mint 10 perces felvételt a sportpálya melletti klubházban, amelyben többek között Kirschner Viola, a helyi nemzetiségi önkormányzat elnöke beszél a sváb múltról, a hitéletről és a település gazdasági múltját őrző tájházról. A természet szerelmeseinek Tomayer Béla horgász egyesületi elnök beszélt a tóról, ahol évek óta megyei versenyeket szerveznek.

Megemlítik a képsorok az Esterházy család hagyatékát is, a Szent Anna katolikus templomot, amely Fellner Jakab tervei alapján készült az 1700-as években. De nem lehet elmenni szó nélkül a Burschen Kapelle zenekar dallamai mellett, miként a repülőtér, a futballcsapat kiváló eredményei mellett sem.

Visszatérve a programokhoz: akadály- és vadászhajtással kezdődött a lovasnap, majd a Győri ördöglovasok is bemutatkoztak. Látványos produkciókból és patacsatából nem volt hiány. A kilátogatókat kirakodás és árusok várták, a gyermekeknek pedig kiváló elfoglaltságot jelentettek a különböző fajátékok. Sokan elfogadták a meghívást a pilisvörösvári Die Adlersteiner zenekar fellépésére, miként az esti bálba is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában