"Ki itt maradok ez őszidőben"

2023.08.11. 17:00

Várják a pályázatokat a Tatabányai Őszi Tárlatra

A Tatabánya Alkotó Művészeiért Közalapítvány az idén tizenötödik alkalommal, október 20-tól november 18-ig, A Vértes Agorája Kortárs Galériájában és a Tatabányai Múzeum kiállító helyiségében rendezi meg a XV. Tatabányai Őszi Tárlatot. A kiállítás megnyitója október 20-án, pénteken 17 órakor lesz. A pályaműveket augusztus 21-éig várják.

Kemma.hu

Várják a pályaműveket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár

Az alapítvány tematikus pályázati felhívást tesz közzé, amelyre a tatabányai és a korábbi tárlatokon már bemutatkozott, a megyeszékhelyhez kötődő művészeknek, alkotóknak van lehetőségük munkáikat beadni. A pályázaton a felsorolt alkotóterületek művelői vehetnek részt: festészet, grafika, szobrászat, iparművészeti ágazatok, fotó, új médiumok. A kiállítási pályázat címe: „KI ITT MARADOK EZ ŐSZIDŐBEN“

A pályázat kiírója a Kassák Lajos versidézet szabad értelmezési lehetőségét kínálja a pályázóknak, a művészi szabadságot és a képzőművészet sajátos eszközeinek alkalmazását. A Tatabányai Alkotó Művészeiért Alapítvány a kiállítás anyagát a pályázatra jelentkező alkotók anyagából állítja össze. Az alapítvány a pályázóktól két évnél nem régebbi műveket vár beadásra, de legfeljebb két pályamű adható be alkotóként, vagy három alkotásból álló sorozat, amely azonban megbontható. A beadott pályamunkákról a felkért szakmai zsűri dönt, amely az általa legjobbnak ítélt munkának egy 100 ezer forintos  díjat is kiadhat.

A 15. Tatabányai Őszi Tárlatra a zsűrizés digitális formában történik. A pályázatra jelentkezni elektronikus formában lehet. A művekről a fotókat 1-5 MB méretben, valamint rövid szakmai önéletrajzot (amennyiben nem szerepelt az előző Őszi Tárlaton) a [email protected] e-mail címre kérjük küldeni. Minden műalkotás mellett szerepeljen a szerző neve, a mű címe, mérete, anyaga, technikája, készítésének éve, az alkotó elérhetősége: telefonszám, e-mail cím, postai címe. A zsűri által kiválasztott művek leadásáról külön e-mail-ben értesítjük az alkotókat.

Az alapítvány a kiállításhoz katalógust készít, amelyet minden kiállító művész számára egy példányban eljuttat. Jelentkezési és beküldési határidő: 2023. augusztus 21.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában