Parkoló

2023.08.12. 11:15

Újabb területtel segíti a parkolást Esztergom

Az ideiglenes parkoló mintegy 2 ezer négyzetméteres területen ad lehetőséget a gépjárművek parkolására.

Pöltl Zoltán

A hamarosan megnyíló új ideiglenes parkoló közel 2 ezer négyzetméteren várja a gépjárműveket

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Rövid videóüzenetben tájékoztatott Hernádi Ádám polgármester az esztergomi vasútállomásnál tervezett P+R (park and ride) parkoló helyéről. A felvételen látható, hogy a Schweidel József út és a vágányok közötti területről van szó.

Mint mondta: a terület ilyen célú fejlesztéséről megkezdődtek a MÁV-val a tárgyalások, de addig is amíg nem indul el a parkoló kialakítása, addig az önkormányzat ideiglenesen birtokba veheti a területet. A polgármester hozzátette, hogy ezzel az itt élőknek és az ide érkezőknek biztosítanak ezzel parkolóhelyeket. 

A közösségi oldalra kitett posztban olvasható, hogy a vasútállomás környékén parkolási nehézségek vannak, ezért lépett az önkormányzat, hogy a P+R parkoló megépítéséig orvosolja a problémát. A tájékoztatóban arról is olvasni, hogy az ideiglenes parkoló mintegy 2 ezer négyzetméteres területen ad lehetőséget a gépjárművek parkolására.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában