Zajlanak a beruházások

2023.08.01. 17:25

Tatabánya megújul: festik a zebrákat, építik a kerékpárutakat, megszépült több utca is

Több beruházásról is beszámolt közösségi oldalán Tatabánya. Zajlanak városon belül a zebrafestések, befejeződtek a munkák az Erdész utcában és a Mártírok útján. Az Által-ér völgyi kerékpárút következő szakaszának átadása is megkezdődött, itt azonban még vannak teendők.

Kemma.hu

Nem hiány-, és hibamentesen készült el a kerékpárút szakasza, így nem lehetett sikeresen lezárni ezt a folyamatot

Forrás: Facebook/Tataványa MJV

Fotó: Varga Ildiko

A megyei jogú városban közlekedve több helyen is terelésekkel találkozhatnak az autósok. Városszerte végzik az útburkolati jelek festését a közutakon. 
A város közösségi oldalán számolt be arról, hogy a feladatra helyi beszerzési eljárást írtak ki, melyet a Heoscont Hungária Kft. nyert meg. Az önkormányzat erre 28,2 millió forintot különített el. A kivitelező a keretösszeg kimerüléséig festi át például a zebrákat, az autóbuszmegállóhelyek burkolati jeleit. A kerékpárutak, kerékpáros nyomok felújító festését is lehetőség szerint elvégzik. 

Befejeződött az Erdész utcában és a Mártírok útján a járda és a gyalogátkelőhely korszerűsítése is. Erre 3,7millió forintot fordított az önkormányzat.
A lakótömb mellett a meglévő gyalogos-átkelőhelyet átépítették, így immár biztonságosabb, illetve akadálymentesített a zebra. A gyalogátkelő előtt két méter szélességű felállóhely, mellette pedig zöld sziget lett kialakítva.

A lakótömb mellett térkőburkolat készült a végén lépcsővel, s a járda mellett egy szintén térkőburkolatú rámpa is épült. A felújítási munkát a Geotech Kft. végezte. A Mártírok útja 90-91. számú társasház előtt is létesült kijelölt gyalogátkelőhely, s kicserélték a közvilágítási kandeláberek lámpatesteit annak érdekében, hogy a járókelők rossz fényviszonyok között is biztonságosan tudjanak közlekedni.

Ezen a területen a zebra közelében tizenhat gépjármű részére parkoló is létesült, 24,3 millió forintból. Az érintett útszakaszon a meglévő járda is fel lett újítva, illetve a környezet zöldfelület-rendezése is megtörtént az Extreme-Park Környezetépítő Kft. jóvoltából. 

Az Által-ér völgyi kerékpárút II/B. ütemének építése is zajlik. Egy-egy elkészült rész esetén külön történik meg a műszaki átadás-átvétel. Ez történt július közepén, amikor a kivitelező jelezte, hogy elkészült a Kertvárosi bekötőszakasz, ezért elkezdődött a csaknem 200 méter hosszú kerékpárút műszaki átadás-átvételi eljárása. 

Az önkormányzat beszámolója alapján azonban nem hiány-, és hibamentesen készült el, így nem lehetett sikeresen lezárni a folyamatot. A kivitelezőnek 30 napja van hogy kijavítsa az aszfaltburkolatot , s ezután újra lefesse az útburkolati jeleket. A terület tereprendezése is csak részben történt meg, ezt is pótolni szükséges. 

A további szakaszokat érintően előrehaladás történt – jelentették be a közösségi oldalon. A Jegenye utcai bekötésnél zajlanak a szegélyépítési munkálatok. Megtörtént a távhővezeték fedlapjainak magasítása. 

A Búzavirág úti bekötésnél építik a kerékpáros hidat. A Környei út és a vasúti átjáró közötti szakaszon a gyalog- és kerékpárút aszfaltozási munkálatai befejeződtek. Az Erőműi-tó mellett zajlanak a kerítésbontási és építési, továbbá szegélyépítési munkálatok. Az Által-ér menti szakaszon pedig folytatódik a murvatöltés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában