Ünnep

2023.08.20. 17:13

Póniszekéren érkezett a komáromiak ünnepi kenyere +fotók

A koppánymonostori Vezérek parkjában rendezték a komáromi városi ünnepséget vasárnap délelőtt, ahol ünnepi műsorral és friss kenyérrel várták a résztvevőket.

Körtvélyfáy Dina

Az ünnepség végén kenyeret kínáltak a résztvevőknek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Hajnal Dóra önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, köztük dr. Molnár Attila polgármestert, illetve Keszegh Bélát, Észak-Komárom első emberét, valamint Czita János alpolgármestert, aki ünnepi beszédet mondott. Köszöntője után a Koppánymonostori Általános Iskola igazgatónője Czitáné Bibók Melinda osztotta meg a közönséggel gondolatait az államalapítás ünnepe kapcsán.

A műsort a Garabonciás Néptáncegyüttes kezdte meg. A táncosokat a Horsa István, Vörös Máté és Joó Bence alkotta Horsa Banda kísérte. A rendezvényt Pethő Marcell és Janovszky Csenge közös éneke is színesítette, de a komáromi katolikus kórus ugyancsak közreműködött az esemény során.

A műsor után póniszekéren érkezett meg a város kenyere, amelyet az Ireks-Stamag Kft. készített el. A kenyeret Máté László református lelkész megáldotta, Takács Ferenc katolikus plébános megszentelte Czita János pedig megszegte. Az ünnepség végén a résztvevők meg is kóstolhatták a friss cipókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában