Verseny

2023.08.13. 17:30

Ők négyen jól tudják, mitől lesz igazán szép a kömlődi kert

A kömlődi falunap nemcsak a mulatozásról szólt. Egyebek mellett kihirdették a falu legszebb konyhakert tulajdonosát, de a legszebb díszkert és a legszebb virág címért is több versenyző indult.

Wágner Zsanett

Ha kerteddel kapcsolatban lenne szükséged tanácskar, akkor erre a kömlődi négyesre bátran hallgathatsz

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Az eredményhirdetés több részből állt: először a zsűri szavazatai alapján, majd a közönség voksai szerint hirdettek győztest. Így történhetett, hogy az első helyezettből egyben az utolsó is lett, vagy éppen fordítva.

Az első kategóriában keresték a falu legszebb konyhakertjét, díszkertjét és virágát - ennek volt eredményhirdetése a falunapon, amin nem tudott minden díjazott részt venni. A másik kategóriában pedig a legnagyobb, a legfinomabb, illetve a legtöbb termés gazdáját keresik, egészen augusztus 15-ig. Ennek eredménye a szüreti mulatságon várható.

Mint korábban már írtunk róla, a zsűri szakmai szemlét tartott a nyár elején mind a 6 portán, akik tulajdonosai összesen 13 nevezést nyújtottak be.
A szakmai ítészek tagjai az önkormányzat részéről Bogáth István polgármester és Bartusné Fitos Krisztina. A két kertészetet pedig Sasvári László Tamás, Sasvári Mária, valamint Téczeli Ferenc képviselte.

A legszebb konyhakert Kovács Béláé lett. Őt Ténai Kálmán követi, végül Réti Orsolya és párja, Péter Richárd vett át emléklapot. A közönség like-jaj alapján szinten Béla győzött, ám az eredetileg második és harmadik helyezett megcserélődött az internetes szavazásnál. A díszkerteknél Ténai Kálmán, Bagi Zsoltné és  Molnárné Bogáth Edit lett a sorrend, míg a közönség teljesen másként látta a helyzetet. Szerintük az első helyen Bagi Zsoltné áll, a második Kovács Béla, míg a harmadik helyre került a zsűri szerinti dobogós, Ténai Kálmán.

A legszebb virágot illetően az ítészek nem tudtak dönteni, mindenki első lett. Tehát Molnárné Bogáth Edit, Réti Orsolyáék, valamint Ténai Kálmán is felállhatott a képzeletbeli dobogóra.A közönség ezt is máshogy értékelte: Ténai Kálmán fuksziái érdemelték ki a harmadik helyet, a második díj szinten Kálmáné lett, de ott már a liliomokkal versenyzett. Az első helyezett pedig az érdes kutyacsalán, ami Réti Orsolyáék portáján terem. Nagyné Jusztin Mónika különdíjat kapott.

A kömlődi kertszépítő verseny ötlete az évek óta közkedvelt palántajegy-akció következményeként merült fel. Köztudott, hogy a kertápolás, a növények gondozása nemcsak a fizikai, hanem a szellemi állapotra is pozitív hatással van és nem utolsósorban egy szépen gondozott porta és annak környezete vonzóbbá teszi a települést is. Az idén először, de az önkormányzat bízik benne, hogy nem utoljára, két kertészettel karöltve szerveződött a megmérettetés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában