Naperőmű

2023.08.06. 13:39

Naperőműpark létesül és hosszabb lesz az árvízvédelmi gát Nyergesen

A város keleti felében működő Duna-parti vegyipari vállalat, a Zoltek Zrt. széles körben ismert, sokszor közzé tett alapelve, célja, hogy a folyamatos fejlődésért, a fenntarthatóságért a környezettudatosságot szem előtt tartva kíván dolgozni.

Fenyvesi Károly

A Zoltek Zrt. az élhetőbb jövőre még jobban figyelve, szeretnék újabb, környezetkímélőbb megoldásokkal megoldani a termelést. Ezen ténykedés legújabb fejezetét jelezte weblapján a részvénytársaság.

Egy elképzelés alapos műszaki átgondolása után született döntés arról, hogy a gyár működését további megújuló energia felhasználásával igyekszik megoldani a zrt. vezetése. Az elképzelés gyakorlati megvalósulásához a Zoltek naperőműpark kialakítását kezdte el a cég Duna-parthoz közeli kerítésén belül.

A Duna-parti előkészületek nyitánya előtt a Zoltek Zrt. illetékes szakmai stábja, a szakhatóságokkal, illetve a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársaival együttműködve, felmérte a cég tulajdonában lévő, szóba jöhető övezeteket. Elemzéseket követően esett a választás a dunai oldal kerítésén belülre. Weblapján a társaság a nyergesújfalui lakosokat arról is tájékoztatta, hogy cég csak a lehető legszükségesebb mértékben alakítja át a vállalat birtokában lévő városi területeket. A mostani változások során többségében olyan fákat vágnak ki, amelyek idegenhonosak, úgynevezett invazív fák.

A Zoltek Zrt. jelezte, szeretné pótolni a helyi zöldterületet. Az önkormányzattal együttműködve, őshonos fák ültetéséről gondoskodik városszerte. Még izgalmasabb felajánlásként, a naperőműpark beruházás keretében, a cég saját költségén Nyergesújfalu közigazgatási határáig meghosszabbítja a dunai árvízvédelmi gátat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában