Értékközvetítés

2023.08.18. 20:31

Különleges, az esztergomi bazilikát ábrázoló új bélyeget adott ki a Magyar Posta

Az Esztergom város kezdeményezése alapján történt projekt gyümölcse 50 ezer példányban készült el, s augusztus 18-tól kapható.

Kemma.hu

A megújuló Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyház tiszteletére alkalmi bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta. Hernádi Ádám polgármester adta hírül közösségi oldalán az új magyar bélyeg kiadását, amelyet Szabó Ferenc tervei alapján készítettek el.

Mint a posztban olvasható: az új bélyeget – amely Esztergom legismertebb épületét, az Esztergomi Bazilikát ábrázolja – ünnepélyes keretek között mutatták be az Esztergomi Városháza nagytermében. Az eseményen Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. alelnöke a bélyegkiadás kapcsán elmondta: a Magyar Posta egyik legnagyobb küldetése a bélyegeken keresztül történő értékközvetítés.

A rendezvényen a bélyegen szereplő, éppen felújítás alatt álló esztergomi bazilikáról elhangzott: a bejárat és környezetének felújítása és a kupola rekonstrukciója mellett a belső terek is megújításra kerülnek, megszépül az északi oldalhajó is, valamint Esztergom Megyei Jogú Városának is köszönhetően három új harang is érkezik majd a Bazilika harangtornyába. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában