Saját zöldségek

2023.08.09. 21:00

Konyhakert gazdagítja a sárisápi iskolát

A közelmúltban átadták azt a helyi általános iskola kis konyhakertjét, ahol a tervek szerint a jövőben gyümölcsfákkal, sövénnyel és szalonnasütő hellyel bővítenek – közölte az intézmény a közösségi oldalán.

A beszámolójuk szerint a községi önkormányzat telekvásárlással megnövelte az iskola területét, mely kiválóan alkalmas lett iskolakert kialakítására. A Duna Takarék Bank Zrt. helyi fiókja anyagi támogatásával szerezték be a létrehozásához szükséges anyagokat és eszközöket, míg a Holofon Zrt. felajánlásaként két pihenőpadot és szeméttárolót helyezhettek ki. Az iskola közölte, hogy a kialakítás tavasszal kezdődött el, amikor a Szalkó-2005 Kft. elvégezte a szükséges talajmunkákat. A felsős osztályok egy-egy magaságyást kaptak, a magok elvetése után lelkesen ápolták, kapálták, gyomlálták és öntözték a kis kertjüket. A munka gyümölcse hetekkel később beérett, a diákság örömmel kóstolta meg a saját termesztésű salátát és retket. W. P.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában