Családi nap

2023.08.04. 14:19

Jó hangulatban telt a hagyományteremtő családi nap a Gálon +fotók

Egy felmérés alapján az itt élők közül a termelői piacot sokan hiányolták, így most ez is helyet kapott a rendezvény során.

Kemma.hu

Megannyi áru várta a családi napra érkezőket a Bárdos-gimnázium udvarán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Családi napra invitálta főként a Gál István lakótelepen élőket a Minery Egyesület. Az első alkalommal megszervezett programra a nyitás pillanatától sorra érkeztek a látogatók. Nem véletlenül: a lángos, a sajtok és a füstölt sonka illata sokakat vonzott. A családi napon ugyanis több kistermelő mutatkozott be gazdag árukészlettel. Volt megannyi füstölt áru, házi péksütemények, lekvárok, szörpök, sajtkülönlegességek, zöldségek mellett még kézzel készített gyönyörű kis állatfigurák is. 

A legnagyobb látványosság a Bárdos László Gimnázium udvarán a hatalmas, színes ugrálóvár volt, amelyet a nyitáskor azonnal használatba is vettek a legkisebbek. 

Aki csak nézelődni jött ki, az ehetett ízletes lángost, vagy szemléletformáló foglalkozásokon vehetett részt, ahol a Majki Népfőiskolai Társaság és a Komárom-Esztergom Vármegyei Civil Központ játékos, interaktív módon, képességfejlesztő játékokon keresztül mutatta be: miként látják a környezetüket a különböző fogyatékkal élők.

Adományt is gyűjtöttek a Segítő Kezek a Kutyákért Egyesület javára. A szervező, dr. Csengeri Tamás, a Minery Egyesület elnöke elmondta: egy közösségi oldalon kérdezte meg az itt élőket, hogy mit hiányolnak leginkább a lakótelepről. A válaszadók hatvanöt százaléka a termelői piacot jelölte meg. Ennek az oka nagy valószínűséggel a korábban itt működött vásárcsarnok hiányában rejlik – mondta az elnök. 

Ennek hatására indították el a kezdeményezést. S bár ez most egyszeri alkalom, de már most többen jelezték, hogy szeretnék, ha rendszeresen szerveznének hasonló összejöveteleket a Gál lakótelepen.

A Minery Egyesületről
A Minery Egyesület a bányász hagyományok tiszteletéből nőtte ki magát. Fiatalokra épít és próbál olyan találkozási pontokat létrehozni a Gál lakótelepen, vagy a város más pontjain, ahol fel tudnak töltődni, barátságokat tudnak kötni az emberek. 
Célul tűzték ki, hogy a régió ifjúságának pályaválasztását, tehetségüknek kibontakozását is segítik. Olyan műhely létrehozása szerepel a fókuszban, ahol minden ember elhivatottan képezi magát – olvasható az egyesületről. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában